Trilla veu possible que Girona passi a fase 1 dilluns si es mantenen les xifres a la baixa

Un digital sobre medicina avança que la regió es quedarà en fase 0 una setmana més

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat aquest matí que la regió sanitària de Girona podria passar dilluns a la fase 1 sempre i quan es mantenguin les xifres a la baixa que s'han donat els darrers dies i es compleixin els criteris estipulats per la conselleria de Salut que aquesta nit ha de fer la seva proposta al Ministeri de Sanitat.

El doctor, que ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que també és important tenir en compte criteris de mobilitat, posant com exemple Barcelona i la seva proximitat amb l'Hospitalet, separats per un sol carrer. És per això, juntament amb les dades dels darrers dies, que creu seria millor que Barcelona esperi set dies més per passar a la fase 1 si hi ha dubtes que no pas que avanci per després haver de retrocedir.

D'altra banda, el diari digital Redacción Médica ahir es va aventurar a publicar que la regió de Girona no assolirà la fase 1 i seguirà, com a mínim, set dies més a fase 0 fins una propera revisió que la permetria fer el salt el pròxim 25 de maig. El mitjà mèdic explica que la demarcació és la segona més castigada pel coronavirus després de Barcelona amb un índex de positius per cada 10.000 habitants de 67,96.