ERC d'Olot demana carrils bici provisionals per reduir el trànsit durant el desconfinament

La formació creu que cal canviar "els hàbits de mobilitat"

ERC d'Olot ha presentat una moció en la que demana a l'equip de govern la posada en marxa de carrils bici provisionals al municipi. La formació creu que la mesura pot servir per reduir l'increment del trànsit que es produirà durant el desconfinament i, alhora, ser un pas més per combatre l'emergència climàtica.
Proposen crear els nous carrils amb pocs recursos econòmics, utilitzant únicament pintura groga per a la senyalització horitzontal i elements verticals mòbils. La idea, afegeixen, és crear una xarxa a través de la qual es pugui circular amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal de forma "segura i fluida". Segons ERC, el context actual pot ser “una oportunitat d'or per canviar els hàbits de mobilitat".
 
ERC creu que a la ciutat, malgrat haver-se aprovat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) el 2016 i existir petits enllaços entre carrils bicicleta, "hi ha una gran mancança de xarxa ciclista". Recorden que l'Ajuntament d'Olot es va adherir a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta de la Generalitat de Catalunya, pel que cal fomentar l’ús de la bicicleta i aplicar mesures per assolir el 8% de quota modal l'any 2025.

Contaminació i la covid-19

Segons els republicans, els nous carrils servirien per pal·liar l'emergència climàtica i, alhora, per alleugerir les conseqüències del desconfinament progressiu, que pot suposar un augment important de la mobilitat a Olot i fer que retornin o, fins i tot, s'incrementin els nivells de contaminació atmosfèrica, ja que més persones apostaren pel vehicle privat per evitar el transport públic. Per aquesta raó creuen que cal fomentar l'ús de la bicicleta i els vehicles demobilitat personal (VMP) com a mitjans de transport imprescindibles "per preservar la salut de la ciutadania".
 
El recorregut que proposen transcorre en bona part a prop del riu fluvià i inclou vies com l'avinguda Catalunya, la ronda Fluvià o la ronda Paraires entre d'altres.