Dues morts més al geriàtric de Palafrugell eleven a 32 les víctimes de la pandèmia al centre

Hi ha 21 pacients més ingressats per covid-19

Dues morts més al geriàtric Palafrugell Gent Gran (Baix Empordà) eleven a 32 les defuncions per coronavirus al centre.
Segons la darrera actualització que han fet els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) aquest dimarts, el brot al centre Palafrugell Gent Gran també ha comportat que hi hagi 21 pacients més ingressats amb coronavirus. Són, això sí, dotze menys que ara fa una setmana. Les dades que facilita el SSIBE també permeten veure com augmenten els residents que superen la pandèmia.
 
Al llarg de l'última setmana s'han donat onze altes més, cosa que situa el total en 30. Tot i que al sociosanitari ningú està pendent de rebre els resultats de la prova, sí que al Palamós Gent Gran hi ha quatre residents que l'esperen.
 
Segons l'actualització d'aquest dimarts, el total de casos de coronavirus diagnosticats pel SSIBE des de l'arribada de la pandèmia (que inclou pacients ingressats a l'hospital de Palamós i a altres centres assistencials i residències, pacients a domicili, professionals i víctimes mortals) és ja de 496. Això vol dir que des de dimarts de la setmana passada s'han detectat fins a 26 casos nous.
 
D'aquests, a l'hospital n'hi ha 23 d'ingressats, dels quals quatre estan pendents de resultats. A més, d'ençà del 13 de març, l'hospital de Palamós ha donat 116 altes a persones que han superat la covid-19. Però des de l'inici de la crisi sanitària han mort vint persones en aquest centre hospitalari.

Tres sanitaris, ingressats a Palamós

En relació als professionals de les empreses del SSIBE, hi ha 41 casos confirmats de coronavirus entre el personal sanitari (dos menys que dimarts de la setmana passada) i n'hi ha setze d'aïllats pendents de resultats de les proves (cosa que suposa que, al llarg dels darrers set dies, n'hi hagi cinc més de confinats). D'altra banda, el SSIBE informa que tres dels pacients ingressats a l'hospital de Palamós són personal sanitari.
 
Des de l'arribada de la pandèmia, també va morir una persona al centre Palamós Gent Gran. En aquest centre, segons les dades del SSIBE, no hi ha cap altre cas confirmat de covid-19. Però sí que hi ha quatre dels residents que estan pendent de rebre el resultats per veure si s'han infectat.