250 torxes s'encenen a Girona a favor de la Marató per la Pobresa

Han il·luminat durant una hora els carrers més cèntrics de la ciutat

La baixada ha començat a dos quarts de deu de la nit a les escales de la Catedral i ha il·luminat el carrer de la Força, El pont de Sant Agustí, la plaça Independència, el carrer Santa Clara, el pont de Pedra fins arribar a la Plaça del Vi. Durant tot el recorregut, els participants han anat acompanyats per grallers i un cop han arribat a la plaça de l'Ajuntament , els Gegants de Riudarenes s'han sumat a la comitiva.

Durant una hora, la ciutat de Girona ha tingut una llum especial. Tots els veïns i turistes que passejaven pels carrers han quedat bocabadats al veure la gran fila de participants que carregaven les torxes.

La iniciativa ha estat organitzada per la Creu Roja i la Federació Catalana de Voluntariat tot i que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona. Aquest ha estat una de les accions que s'han realitzat, avançant-se un dia, a favor de la Marató per la Pobresa. Entre elles destaca el taller de primers auxilis de Banyoles, la rifa i mercat de Cassà de la Selva o la cargolada popular de Figueres.

Durant aquest diumenge, diversos municipis de la demarcació de Girona tenen previst celebrar tota mena d'actes com passejades, pedalades o concerts per recollir fons a favor de la Marató per la Pobresa.