Els treballadors de menjadors escolars de Càtering Vilanova se senten ''desemparats i oblidats'

Per un error alguns no cobraran la prestació de l'atur fins el 10 de juny

[ACTUALITZAT 12/05] Els més de 250 treballadors de Càtering Vilanova han anunciat que se senten "desemparats i oblidats" per part de l'empresa, pràcticament dos mesos després d'estar aturats. Es tracta d'una empresa que gestiona el servei de menjador escolar de més d'una dotzena de centres del Baix Empordà.
La plantilla va rebre un missatge el 27 de març en què l'empresa anunciava un ERTO i el 22 d'abril en va rebre un altre per informar com entrar al SEPE. De tota manera, els treballadors expliquen que en diverses ocasions s'han intentat posar en contacte amb els responsables del negoci i no han obtingut resposta. A més, una part de la plantilla no rebrà la prestació de l'atur fins el 10 de juny perquè l'empresa havia donat malament les dades.
 
De tota manera, han pogut saber que hi havia aquest error gràcies a la resposta de l'INEM, ja que des del mes de març que els treballadors demanaven respostes a Càtering Vilanova sense èxit.

A més, els treballadors lamenten a través d'una carta que en cap moment els directius hagin respost sobre què ha passat amb el 30% de complement salarial, ja que l'ERTO tan sols cobreix el 70%. Segons apunta la plantilla, l'empresa no hauria demanat aquesta ajuda, tot i que tampoc ha respost a la demanda dels treballadors.

En la carta també critiquen que diverses persones no tinguin les nòmines des de l'inici de curs. Segons detallen, ho han demanat per correu electrònic, per missatge de telèfon i trucant, però mai han aconseguit una resposta.

L'empresa es defensa

Des de l’empresa ha enviat un comunicat on expliquen que referent a l'ERTO han seguit tot el procediment que els van dictar els seus assessors i que la incidència sobre el retard en el cobrament "són una cosa generalitzada" que no depèn de "l'empresa ni la gestora".

També expliquen que les dades "no s’han donat malament", sinó que en alguns casos "s’han donat les que l’empresa disposava, i que alguns no les havien actualitzat" culpant als treballadors de no haver comunicat els canvis personals de dades.

En relació al 30% que no cobreix el SEPE, Càterin Vilanova assegura que ara mateix no se'n poden fer càrrec ja que porten des del 13 de març "sense facturar ni un euro" i que resten a l’espera que "les administracions assumeixin aquesta despesa i després es podran abonar als treballadors".