Un nou pla integral millorarà el transport públic a tota la Costa Brava

L'empresa Sarfa reforçarà aquest estiu les connexions directes entre el litoral gironí i l'aeroport del Prat

El pla integral per millorar el transport públic a la Costa Brava, que la Generalitat vol tenir enllestit a finals d'aquest any, se centra en tres eixos bàsics: incrementar freqüències, millorar itineraris i potenciar la informació a l'usuari. "Aquesta és l'única manera que tenim de guanyar la batalla al transport privat i potenciar el públic", ha destacat Ricard Font.

Entre els buits que haurà de resoldre el document hi ha la millora del transport públic entre el litoral gironí i l'aeroport de Girona, i també les connexions internes entre tots els municipis que integren l'anella de les Gavarres. A més d'aquests punts, però, el pla integral anirà més enllà.

I és que, com ha concretat Font, el document també inclourà mesures per connectar -mitjançant transport públic- els pobles de la Costa Brava amb el territori que els envolta (és a dir, el Maresme i Barcelona, la Catalunya central i la Catalunya del Nord i el sud de França). Per últim, el director general ha afegit que el pla també ha de potenciar "la intermodalitat", a través de la coordinació horària entre els serveis d'autobús i els ferroviaris (rodalies, regionals i TAV).

Ricard Font ja ha avançat que el pla de foment del transport públic a la Costa Brava serà realista. És a dir, que no "plantejarà mesures per posar en servei d'aquí a vint anys", sinó que allò que vol el Govern és que la meitat de les actuacions que s'hi descriguin ja puguin ser una realitat, a tot estirar, "a mitjans del 2013".

"Seran mesures de fàcil implementació i, sobretot, consensuades amb el territori", ha destacat el director general. Per això, Font ja ha dit que, durant el procés de redacció, es faran enquestes i el Govern es reunirà amb ajuntaments i operadors per definir les diferents actuacions.

Reforç de les connexions amb l'aeroport del Prat

Dins aquesta línia de millora del transport públic en aquesta àrea, l'empresa Sarfa reforçarà aquest estiu les connexions entre la Costa Brava i l'aeroport del Prat. Coincidint amb l'estiu i l'afluència de turistes, la companyia allargarà el recorregut de tres línies d'autobús que actualment connecten la demarcació amb Barcelona i l'aeroport (una a l'Alt Empordà, una al Baix i la darrera, a la Selva). En total, s'arribaran a fer 36 viatges al dia.

L'any passat, Sarfa ja va reforçar les connexions entre la línia que cobreix la Costa Brava Sud i l'aeroport del Prat (és a dir, la de Lloret i Blanes). En total, durant els mesos d'estiu, 14.000 viatgers van arribar a utilitzar aquest servei, i aquesta bona acollida és el que ha fet que la companyia hi inclogués la resta de comarques de la Costa Brava

"Aquest any, el que fem és allargar l'itinerari del sud fins a Tossa de Mar i, a més reforçar també les línies d'autobús que connecten l'aeroport del Prat amb l'Alt i el Baix Empordà", assegura el conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí. Per reforçar els serveis entre la Costa Brava i l'aeroport del Prat, la companyia Sarfa assumirà tot el cost i farà una inversió d'entre uns 35.000 i 40.000 euros per a aquest estiu.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha ressaltat que la iniciativa suposa "sumar esforços entre els sectors públic i privat".