Un mort per coronavirus i 14 casos nous a la Regió Sanitària de Girona

S'ha donat d'alta a deu pacients

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui que les darrers hores ha mort una persona per coronavirus, el que representa un acumulat de defuncions a la província de Girona de 701 en total.

Desglossat s'especifica que en total ja han mort en hospitals 409 en total, en residències 189 en total, 7 en sociosanitaris, 27 en domicilis i 69 no estan classificats -inclou casos positius i sospitosos-.

Pel que fa al nombre de casos nous se n'han registrat 14 més, assolint un total de 5.822 contagiats. Salut calcula que hi ha 21.181 persones a qui no se'ls ha fet la prova però són casos sospitosos de tenir Coronavirus SARS-CoV-2, 291 més que el ahir. En quant a les altes hospitalàries s'han registrat 2.359 (10 més que ahir).

Pel que fa a persones hospitalitzades per coronavirus n'hi ha 320 a la província (dos més que ahir) de les quals 25 es troben en estat greu (un menys que ahir).

D'altra banda el nombre de professionals sanitaris contagiats ara mateix són 106 són professionals sanitaris (cinc menys que ahir).

Professionals de l'ICS

El nombre total de treballadors positius en Covid19 a l'Institut Català de la Salut (ICS), sobre una plantilla de més de 3.600 professionals, és de 28. Majoritariament, els casos tenen un origen nosocomial, tot i que en la situació actual de la pandèmia, alguns poden ser comunitaris.

Del total de casos, 13 són treballadors del Trueta i 15 de l’atenció primària. En aquest moment, hi ha un professional ingressat, mentre que la resta es troben a casa aïllats, en estat asimptomàtic, simptomatologia lleu o simptomatologia més greu però que no requereix ingrés.

Dels professionals afectats 171 han donat negatiu en la prova PCR de control: 126 al Trueta, que representa que el 89,4% dels treballadors afectats ja s'ha recuperat, i 45 a l'atenció primària, que suposa que el 76 3% ja s'han pogut reincorporar a la feina.

La Unitat Bàsica de Prevenció de l'ICS a Girona ha fet en total 900 proves de diagnòstic per coronavirus, 465 a l'Hospital i 435 a l'atenció primària.