Xiulada d'una seixantena d'empleats de l'Ajuntament de Salt reclamant pels seus dies festius

L'equip de govern no vol fer declaracions per no entorpir les negociacions que encara estan en marxa

Segons Gómez, la plantilla de l'Ajuntament de Salt és de 204 treballadors entre funcionaris i laborals i les seves condicions laborals estan fixades en convenis negociats i pactats amb el consistori des de l'any 2000. Una seixantena de treballadors s'han concentrat aquest matí a les 10 a les portes del consistori per denunciar que l'equip de govern vol "incomplir" el conveni i aplicar-los una rebaixa en els dies que tenen per a assumptes propis.

"Estem parlant de tres dies", ha explicat Gómez que exposa que han decidit mobilitzar-se perquè consideren que aquests dies els tenien com a compensació per acceptar una rebaixa del 5% del sou en els dos darrers anys i perquè fa anys que tenen el salari congelat sense pujades anuals. Segons la secretària de la Junta de Personal, l'Ajuntament de Salt justifica aquesta modificació per l'aplicació de la llei 5/2012 de la Generalitat que, segons ells, no té per què afectar els treballadors municipals.

Dilluns treballadors i Ajuntament de Salt tornaran a seure en una mateixa taula per continuar negociant. Pietat Gómez ja ha advertit que no donaran el seu braç a tòrcer i que, si el consistori tira endavant, emprendran més mobilitzacions i podrien denunciar que hi ha un incompliment del conveni col·lectiu davant la Inspecció de Treball.

Per la seva banda l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt ha preferit no fer declaracions públiques perquè consideren que encara estan en plena negociació i que podrien entorpir el clima de diàleg.