Els botiguers i restaurants de Ripoll regalaran tiquets d'aparcament bescanviables als clients

Segons la compra que realitzin els clients rebran vals per 30 minuts o una hora gratuïts

Aquest dijous s'ha presentat oficialment la campanya 'Aparca i Compra' de l'Ajuntament de Ripoll, la Unió de Botiguers i el gremi d'Hostaleria que, segons ha explicat l'alcalde, Jordi Munell, agrupa diferents iniciatives amb l'objectiu de dinamitzar el sector comercial de la ciutat. Munell ha assenyalat que dissabte "ha d'acabar essent el dia fort de Ripoll" perquè "cal aprofitar tots els clients potencials que venen de tota la comarca i de les comarques veïnes però també tots els turistes de cap de setmana provinents del turisme rural i aquells que han escollit Ripoll com a segona residència". "Hem de convidar-los a Ripoll perquè hi facin parada i gastin", ha afegit.

Una de les línies amb què compta la campanya 'Aparca i compra' és una millor senyalització dels aparcaments turístics. En aquest sentit, se situaran uns cartells indicadors que anunciaran que es permet aparcar per fer més àgil poder deixar el vehicle ben estacionat a aquells que venen de fora de Ripoll."I no perdre cap visitant perquè no troba aparcament", ha puntualitzat Munell.

L'alcalde ha reconegut que en els darrers temps, "s'ha fet un esforç de canalització i de restricció de vehicles al centre" amb l'objectiu d'ordenar millor el trànsit. Amb tot, però, ha afegit, que això "no ha de significar que es perdin compres ni ser origen de dificultats per accedir als comerços".

'Aparca i Compra' se centra en el regal que faran els botiguers i restauradors de Ripoll d'uns vals de 30 minuts o una hora, segons la compra que es faci i a criteri del comerciant, per poder aparcar de manera gratuïta. Una de les singularitats de Ripoll és Si bé hi ha altres ciutats que fa temps que estan oferint aquesta opció en pàrquings soterrats, la singularitat de Ripoll és que s'ofereixen vals que permetran aparcar gratuïtament a les places disponibles que hi ha a l'aire lliure. Munell ha explicat que la iniciativa els ha obligat a innovar "perquè hem hagut de fer un canvi de màquines expenedores i adaptar-les perquè poguessin captar els tiquets regal dels comerços".

D'altra banda, i de principis de mes, els dissabtes a la tarda, la zona d'aparcament per rotació ha quedat alliberada de manera que els clients potencials hi poden aparcar gratuïtament.

Des de les associacions impulsores del projecte s'ha acollit molt bé la iniciativa i esperen que sigui positiu pel comerç, que tampoc s'escapa de la crisi, tal i com han fet notar.

Des del consistori, un cop es valori la iniciativa, no es descarta estendre-la a altres zones de la capital del Ripollès, fora del centre de la població.