Clam contra el tancament del centre de menors de Girona

La plantilla assegura que la mesura suposa un pas enrere i demana a Justícia que expliqui on recol·locarà el personal

L'acte de protesta ha començat amb una concentració davant del centre de menors de Montilivi. Tot seguit, els treballadors - carregats amb pancartes i cridant consignes en contra el Govern i el Departament de Justícia - s'han manifestat demanant que s'aturi el tancament de l'equipament.

La plantilla ha recorregut tota l'avinguda Montilivi, i els carrers Emili Grahit i Joaquim Maragall fins arribar a l'avinguda Jaume I. Durant la protesta, els treballadors han tallat la circulació dels carrers per on passaven i s'han assegut a la plaça Sibil·la de Fortià, al bell mig de l'encreuament entre els carrers Joaquim Maragall i l'avinguda Jaume I.

Els manifestants han cridat lemes com ara 'No a la destrucció de la justícia jvenil', 'Menys safaris i més salaris' o ' Aquesta direcció no vol la inserció', entre d'altres. A més, portaven dues pancartes on es podia llegir 'No a la destrucció de la justícia juvenil. No al tancament de Montilivi' i 'Reinserció o abandonament'.

Un dels educadors de l'equipament gironí, Pere Vilarasa, ha lamentat la desaparició de les instal·lacions ja que, segons el formador, suposarà empitjorar la situació dels interns i dificultarà el seu procés de reeducació i reinserció dins la societat. "És possible que el tancament del centre gironí suposi que, d'aquí uns anys, hi hagi més delinqüents lliures pel carrer", ha explicat el formador. Segons Vilarasa, el trasllat dels interns de Girona a d'altres centres suposarà la massificació dels equipaments on siguin reubicats. "Els centres es convertiran en presons per a joves", ha lamentat l'educador.

Segons el formador, la decisió del Departament de Justícia és "incorrecta" ja que significarà una pèrdua dels serveis al territori i trencarà amb el model de justícia juvenil que la Generalitat ha portat a terme durant els últims anys. D'altra banda, els manifestants han demanat al Departament de Justícia que doni a conèixer "com i on" es reubicaran els professionals que treballen a Girona. "Tothom està molt inquiet i nerviós perquè no saben si tindran feina i com serà el seu futur", ha assegurat l'educador del centre i membre de CCOO, Paco Garrido.

No obstant això, els treballadors encara mantenen un bri d'esperança. "Demanem al Govern i al Departament de Justícia que aturin el tancament del dos centres afectats pel bé de la justícia juvenil" ha insistit Garrido.