21 entitats de Salt organitzen un dia d'activitats per fomentar la convivència entre veïns

La jornada, que es farà el 3 de juny, forma part del projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que es fa a la població des del 2010

Amb el lema 'Jo Sóc', el programa d'Intervenció Comunitària Intercultural -que fa mesos es desenvolupa a Salt- ha organitzat una festa popular on estan cridats tots els veïns de Salt i persones que hi treballen o hi fan alguna activitat. Després de diverses accions per promoure la coneixença entre les diferents entitats del poble, els impulsors del programa han organitzat un dia sencer d'activitats a l'aire lliure. Està previst que hi hagi activitats des de les dotze del migdia fins a les set de la tarda i, entre d'altres, hi haurà jocs, un recital de poesia, teatre social, un dinar on tothom portarà quelcom per compartir o un taller de percussió corporal.

Des del Casal dels Infants, Enric Canet ha explicat que els veritables protagonistes de la jornada són les entitats, ja que estan preparant les seves pròpies activitats per mostrar a la resta a què es dediquen i donar-se a conèixer. Un altre dels objectius de la trobada, és fomentar la coneixença entre diferents entitats que, possiblement, treballen en àmbits similars però que no han establert mai contacte.

Una de les entitats que hi participa és Codenaf. Segons ha explicat una de les seves integrants, Salima Abdesamie, gràcies al programa 'Ens veiem a baix!' -que fomenta les relacions entre veïns a places i carrers del poble- s'han aconseguit reunir un seguit de dibuixos, històries personals i fotografies de veïns del poble que, el dia 3, s'exposaran al parc Monar.

El programa d'Intervenció Comunitària Intercultural es va posar en marxa fa un any i mig a Salt i també es desenvolupa a setze punts més de la resta de l'Estat. El programa té una durada de quatre anys i cerca promoure la convivència i el desenvolupament social.