El govern català i francès sumen esforços per agilitar el TGV entre Barcelona i Tolosa

El tram entre Tolosa i Narbona és actualment le més endarrerit de tots

Mentre que el tram del TGV entre Montpeller i Perpinyà ja està més encarrilat i podria ser una realitat el 2020, el tram entre Tolosa i Narbona està força endarrerit. 'No volem esperar 15 anys per al desenvolupament d'aquest tren', ha explicat el president de Migdia-Pirineus, Martin Malvy. De fet, Malvy està decidit a fer tot el possible perquè la connexió en alta velocitat des de Tolosa fins a Barcelona es pugui completar en 'sis o set anys'. 'Tolosa ha d'estar a una hora i mitja de Barcelona', ha asseverat el socialista francès.

De la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha reiterat que la infraestructura suposaria una dinamització dels intercanvis econòmics entre Migdia-Pirineus i Catalunya. 'Hem fet i seguirem fent les gestions perquè sigui realitat quant abans possible', ha assegurat el president.

La companyia ferroviària francesa SNCF té previst que l'alta velocitat entre Barcelona i Perpinyà sigui una realitat el 2012 i les previsions són que el 2014 s'acabi el tram de Montpeller a Nîmes. Això sí, el tram de Montpeller a Perpinyà no s'acabarà fins el 2020.

Montilla dóna suport als Jocs Olímpics d'Hivern

Un altre dels temes de la reunió ha estat la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern per al 2022. En aquest sentit, Montilla ha donat suport obertament a la candidatura de la capital catalana. Mentrestant, Malvy ha posat a la disposició de Barcelona les instal·lacions de neu dels Pirineus francesos. Això sí, no s'ha volgut pronunciar sobre si preferiria que fos Barcelona o Jaca qui acollís l'esdeveniment esportiu.

La trobada s'ha dut a terme aquest dimecres a Tolosa, en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus. També s'ha parlat de la voluntat de potenciar la marca dels Pirineus, en el marc del programa 2011, Any dels Pirineus. D'altra banda, Catalunya i Migdia-Pirineus segueixen col·laborant en altres temes com el programa d'intercanvi d'alumnes Eurocampus, així com la col·laboració en recerca oncològica.
  • Martin Malvy, subratlla la importància que Barcelona i Tolosa estiguin a una hora i mitja gràcies al TGV
  • José Montilla, explica la importància econòmica que tindria el TGV entre Barcelona i Tolosa