La pressió de la PAH aplaça el desnonament d'una família amb tres fills a Massanes

La plataforma vol pactar amb el banc la dació en pagament i que els permetin quedar-se a la casa pagant un lloguer social

En Jordi Sánchez i la Ralina Lyudmilova van comprar una casa a la urbanització Riu Clar de Massanes ara fa vuit anys. Tot i que la quota de la hipoteca era elevada, en alguns mesos va arribar als 1.300 euros, van pagar sempre fins que fa quatre anys en Jordi es va quedar sense feina. Treballava a la indústria química però des que va anar a l'atur no ha trobat cap altra feina. Ella treballava de forma intermitent tres mesos l'any en una casa de colònies però aquesta feina també s'ha esgotat i no tenen més ingressos que la paga de 423 que en Jordi cobra cada mes.

Amb aquests ingressos, explica Ralina, va arribar un moment en què van haver de decidir entre intentar pagar el que podien o alimentar els seus tres fills, que tenen 13, 7 i un any. "Per intentar trobar feina vam marxar a Granollers, d'on és el meu home, però les coses no ens van anar bé", ha explicat Ralina que detalla que durant un temps van tancar la casa per intentar trobar una altra sortida a una ciutat però que no ho van aconseguir.

Quan van tornar a la casa de Massanes, just el dia de l'aniversari d'en Jordi, el 29 de febrer, va picar a la porta una comitiva judicial que deia que anava a executar un desnonament. "No havíem rebut cap paper perquè no hi érem, quan vam dir que no marxaven van decidir posposar-lo perquè hi havia nens petits", ha rememorat la parella. Llavors, tot i que asseguren que van intentar negociar amb el banc, Unicaja, els van fixar una nova data per al desnonament que era aquest dimecres a la 1 del migdia.

Segons en Jordi, el banc els va proposar quedar-se a la casa en règim de lloguer pagant 300 euros al més però sense rebaixar ni condonar el deute que tenen contret amb l'entitat. Aquesta proposta és "inacceptable" per a la PAH, segons ha explicat la seva portaveu Marta Afuera. Segons Afuera, una vegada el banc ha vist que la parella està recolzada per la plataforma han accedit a negociar i, per això, han permès ajornar el desnonament d'aquest dimecres. Afuera ha afirmat que l'objectiu és aconseguir la dació en pagament i que la família es pugui quedar a la casa pagant un lloguer social baix perquè sinó "no tenen enlloc on anar".