La majoria d'hotels gironins no veuen diferència entre la fase 0 i la 1

La majoria esperarà a obrir a finals de juny

A la Costa Brava, que el Departament de Salut hagués avalat passar de la fase 0 a la 1 no hauria suposat massa canvis –de fet, pràcticament cap- per al sector hoteler. Aquí, la majoria d'establiments ja tenen la vista posada al juny, confiant que aleshores sigui possible desplaçar-se arreu de Catalunya. I també, que Europa relaxi el tancament de fronteres i, sobretot França, obri la seva.

El gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, admet que aquest estiu el marcaran les "estades curtes i escapades breus". Però també subratlla, en referència al moment en què es permeti passar a fase 1, que "mentre només pugui venir el turisme gironí, és molt complicat que obrin gaire hotels". De fet, dels 98 que s'apleguen sota el paraigües del grup, tan sols dos preveuen fer-ho quan s'avanci en aquest primer pas de la desescalada.

Un d'ells és el Parkhotel San Jorge de Calonge (Baix Empordà). Des del 2007, en què va decidir obrir els 365 dies de l'any, no havia tancat mai. Quan se li permeti, preveu obrir una trentena de les seves 121 habitacions, amb totes les mesures per prevenir el contagi de la covid-19. Per a la seva subdirectora, Alba Jordà, han pres la decisió per "mantenir la imatge" de cara al client.

AI costat dels hotels, els càmpings també es mantindran tancats. Tot i que hi haurà alguna obertura testimonial. Un exemple és el Càmping Palamós, al Baix Empordà. Quan s'entri en fase 1, obrirà tan sols per als qui es vulguin allotjar a bungalous o hi vagin en autocaravana. Sempre s'haurà d'haver fet reserva prèvia i els espais comuns –piscina, restaurant- estaran tancats.