Una valenciana deixa en herència una propietat a l'Ajuntament de Besalú

La dona, de Benaguasil, va morir el 2006 · El consistori s'ha asseventat aquest matí per un deute amb la comunitat de propietaris

L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha quedat tan sorprès després de conèixer la notícia que no ha pogut evitar donar-ho a conèixer a través de la seva compta de Twitter. Tot i que no és la primera vegada que algun veí deixa part d'una herència a l'Ajuntament de Besalú, han conegut la notícia d'una forma ben estranya, perquè una advocada s'ha posat en contacte amb el consistori com a titular d'un habitatge de Benaguasil que deu diners de la quota de la comunitat de veïns.

Guinó ha explicat que no tenien constància d'haver rebut aquesta herència i que, de fet, no l'han acceptat. Segons han pogut esbrinar, aquesta veïna que va néixer a Besalú l'any 1916 va morir amb 90 anys sense descendència i en el seu testament hauria decidit que la propietat, l'immoble de Benaguasil, passés a mans de l'ajuntament de la població que l'havia vist néixer.

De fet, no es va desvincular mai del tot de la població perquè, segons ha recordat Guinó, alguns veïns recorden que havia passat períodes de vacances dels últims anys de la seva vida a Besalú. Ara, el consistori indagarà a través del notari per esbrinar què és el que detalla el testament de la veïna i decidirà si accepta la propietat que els hauria deixat en herència.