L'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala recupera gradualment l'activitat assistencial

Començarà a partir del proper dilluns

A partir del dilluns 11 de maig, l’Area Bàsica de Salut (ABS) de l’Escala (Alt Empordà) farà un primer pas cap a la recuperació de l’activitat assistencial. Es preveu que serà un procés progressiu i que s’allargarà en el temps per tal de garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals.

En aquesta primera fase de recuperació de l’activitat, cada dia hi haurà dos metges que podran atendre els pacients de referència, prioritzant sempre la visita a través de trucada o videoconferència. Només en els casos imprescindibles la cita serà presencial o bé el professional es desplaçarà al domicili de l’usuari.  

Pel que fa als infants, fins ara només s’han mantingut les visites als menors de 15 mesos. A partir de dilluns, però, s’amplien a les criatures més grans que, complint amb el calendari, s’hagin de vacunar. En atenció odontològica, es continuarà oferint el mateix nivell d’assistència que ara: les urgències amb una trucada prèvia per a valorar la necessitat de la visita. I en referència als vuit consultoris locals, de moment es mantenen tancats i se segueix centralitzant l’atenció al CAP Moisès Broggi de l’Escala.

Cal tenir en compte que la pandèmia del coronavirus obliga a posar en marxa una sèrie de mesures per a garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals de l’ABS l’Escala. És per això que es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania: es demana als usuaris que acudeixin puntuals a la cita el dia i l’hora en què se’ls convoca (sense antelació) i que, un cop al centre, segueixin les noves normes de funcionament.

Com ja s’ha fet durant aquesta situació excepcional, no es permetrà l’entrada d’acompanyants, només en els casos de les persones menors d’edat o dependents. I es reforçarà la neteja dels espais, principalment dels consultoris després de cada visita.

Entre les mesures que afectaran directament els usuaris, hi ha la restricció de l’accés a l’edifici i la reducció de la capacitat de les sales d’espera per evitar aglomeracions. Es posaran a la seva disposició mascaretes i solució alcohòlica perquè puguin fer el rentat de mans. I es reforçarà la protecció dels treballadors amb la col·locació de panells de metacrilat al taulell.