Un terratrèmol de magnitud 3.9 sacseja la Selva i el Gironès

L'epicentre s'ha situat a prop de Riudarenes

[ACTUALITZAT 15:47h] Un terratrèmol de magnitud 3.9 graus s'ha detectat quan passaven pocs minuts de tres quarts de tres de la tarda d'avui amb epicentre prop de Riudarenes (Selva) segons ha recollit l'Institut Geològic Nacional (IGN) i a una profunditat de cinc quilòmetres.

El tremolor també ha estat percebut per altres veïns de la ciutat de Girona, Salt, Celrà, Bescanó, Lloret de Mar o Vilobí d'Onyar de forma especialment notable. Altres zones on s'ha pogut percebre és al Maresme, el Vallès Oriental i el sud d'Osona.

Mitja hora més tard l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha emès el seu informe on ha rebaixat la magnitud del sisme i l'ha situat a 3.6 graus. Aquest ha estat el tremolor de més intensitat registrat a Catalunya des del 3 d'abril de l'any passat quan es va registrar un terratrèmol de magnitud 4.2 a l'Alt Urgell.

Segons dades de l'institut, en els dos darrers mesos hi ha hagut altres dos terratrèmols a la mateixa comarca de la Selva. En aquest cas, però, imperceptibles per a la població. El primer va tenir lloc el 19 de febrer a les 3.38h de la matinada, amb una intensitat de 2,2 graus de l'escala de Richter. El segon, amb una intensitat de 2,4 graus, va passar el 10 de març poc després de mitjanit (en concret, a les 00.25h).

A partir dels 4 graus els terratrèmols són percebuts en gran part del territori i poden causar danys lleugers a nivell estructural.

Moltes persones han publicat a través del seu perfil de Twitter com han notat el tremolor, que ha estat de molt curta durada però una gran intensitat.

El darrer terratrèmol registrat va ser el passat 29 de març a la Cerdanya amb una magnitud de 2.4