L’Ajuntament de Lloret i la Fundació Guitart col·laboren perquè 50 nens puguin seguir el curs virtualment

Es posarà Internet i dotarà de material als alumnes sense recursos

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) i la Fundació Climent Guitart, juntament amb l’operador de telecomunicacions català Fibracat, ha col·laborat perquè uns 50 nens dels municipi tinguin els recursos necessaris per continuar el curs de manera virtual. Concretament, l’acció correspon a dur a terme diferents gestions per aconseguir 38 tablets, connexió a Internet i material escolar per a nens en situació de vulnerabilitat. 

Fibracat ha donat 50 línies de connexió a Internet (50 gigues) amb targetes SIM de dades mòbils pels alumnes de Lloret de Mar per facilitar la continuïtat del curs escolar des de casa. L’aportació de l’Ajuntamen en aquesta acció solidària conjunta ha estat la compra de 150 lots de material fungible escolar (llibretes, carpetes, bolígrafs...), a tres establiments locals (50 lots a Can Gallisà, 50 a Folder i 50 més a la llibreria Fenars). 

La presidenta de la Fundació Climent, Cristina Cabañas, es mostra "molt satisfeta de fer aquestes donacions gràcies al paper logístic i de mitjancer que pot fer la Fundació entre qui necessita ajuda i qui solidàriament la pot donar". 

Aquesta iniciativa solidària de la Fundació Climent Guitart se suma a un conjunt d’accions per atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables com a conseqüència de l’emergència sanitària. El regidor de coordinació de govern, Jordi Sais ha destacat “les nombroses mostres de solidaritat que està rebent l’Ajuntament des del sector privat per fer front a aquesta emergència sanitària” I ha recordat que “És una satisfacció poder tenir una entitat social local amb el dinamisme i implicació de la Fundació Climent Guitart. Des de l’inici del decret de l’estat s’alarma han impulsat diferents iniciatives socials i sanitàries que han estat de gran servei per la nostra població”.

Entre les accions dutes ha terme hi ha el lliurament de més de 20.000 guants, peücs, bates i gorros sanitaris, gràcies a la donació deDrakdinamic. S’han repartit entre l’Asil Nicolau Font- Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i la Fundació Aspronis que treballa amb discapacitats intel·lectuals; l’enviament de 200 mascaretes, donació del Moli Home Market a Aspronis i de 500 mascaretes, donació de tapisseria Nilcar de Vila –Seca, que s’han entregat al convent de Santa Clara de Manresa;cada setmana, mentre duri l’estat d’alarma, s’està proveint de pa a les 130 famílies vulnerables que dona cobertura Caritas de Lloret de Mar a tràves d’una donació del Patrick’s Bakery de Tossa de Mar o el concurs de pintura Pilarín Bayés que dibuixat 4 escenes quotidianes del confinament per un concurs de pintura pels més petits. 

Sobre Fundació Climent Guitart

Creada el maig de 2018, la Fundació Climent Guitart té com a objectius principals: la formació al sector turístic i l’impuls del sector; així com la solidaritat, contribuint al benestar general de les persones a partir de la col·laboració amb el desenvolupament de sectors de la població que, per motius econòmics, geopolítics o socials, són especialment vulnerables.