Detingut un gihadista que tenia voluntat de cometre un atemptat terrorista a Barcelona

Se l'havia vist saltant-se el confinament per buscar objectius

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un home presumptament afí al grup terrorista DAESH.
La investigació ha estat dirigida pel jutjat central d'instrucció número 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, s'ha portat a terme de manera conjunta amb la Direcció General de Seguretat del Territori marroquí i ha comptat amb la participació destacada de l'FBI.
 
Segons la Guàrdia Civil, hi havia referències de la radicalització del detingut i afinitat al grup terrorista des de feia almenys quatre anys, però que fins feia poc aquest procés es mantenia sota una aparença de discreció, fet que no l'identificava com a un actor crític. Ha estat durant l'estat d'alarma quan, segons el cos, el detingut ha acabat el procés de radicalització, activant-se de manera "altament cridanera i preocupant".
 
El detingut tenia una "voluntat de portar a terme una acció terrorista", segons la Guàrdia Civil, tot i que es desconeix la concreció.
 
Les hipòtesis policials apunten que la radicalització podria respondre a les crides fetes des de la direcció del grup terroristes perquè els actors solitaris es mobilitzessin i fessin atacs als llocs de residència. La Guàrdia Civil ha indicat que, amb motiu de la pandèmia, s'han produït diversos atacs terroristes sota l'autoria d'actors individuals, amb armes blanques o fent atropellaments.
 
El detingut feia manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes de DAESH i d'odi a occident a través dels seus perfils a les xarxes socials. A més, se l'havia detectat saltant-se les normes de confinament de manera habitual per la ciutat de Barcelona i els investigadors tenen la sospita que estava buscant objectius.
 
La investigació ha servit per determinar, entre d'altres coses, que el detingut es troba "totalment influït per la propaganda i postulats de DAESH", grup a qui asseguren que ha jurat fidelitat. Per això, se'ls consideri "una amenaça real per a la seguretat".