Les Planes d'Hostoles donarà un ajut de fins a 1.200 euros a autònoms i empreses

Destinaran fins a 500 euros a establiments per cobrir despeses en seguretat

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles (Garrotxa) ha creat un paquet de mesures econòmiques dotat amb 50.000 euros per pal·liar els efectes econòmics de la covid-19 a establiments i negocis.
Concretament, s'ha creat un ajut de fins a 1.200 euros per a autònoms i petites i mitjanes empreses que han hagut d'interrompre l'activitat. Les despeses que s'hi poden incloure van des dels serveis bàsics, seguretat social i quota d'autònoms, salaris, lloguers i préstecs i impostos. D'altra banda, també s'ha creat una altra ajuda de fins a 500 euros per cobrir despeses de material de seguretat i millores a establiments per complir amb la normativa.
 
Segons les bases del paquet de mesures que es va aprovar en el ple telemàtic d'ahir, l'ajuda a autònoms i empreses de fins a 1.200 euros es rebrà de forma fraccionada en vuit mensualitats. Són compatibles amb altres ajudes i només s'hi podran acollir les activitats i autònoms que van haver d'abaixar la persiana entre el 14 de març i l'11 de maig.

D'altra banda, s'ha creat una altra línia de 10.000 euros per ajudar els establiments amb les despeses de material de seguretat (EPI) i les millores que hauran de fer per complir amb la normativa per la covid-19. L'import màxim serà de 500 euros i es subvencionarà fins al 50% de l'actuació.

Amb aquestes mesures econòmiques, l'equip de govern preveu ajudar a una trentena de petites i mitjanes empreses del municipi. Les bases de les subvencions es podran consultar al web i les ajudes es concediran per ordre d’entrada al registre municipal.