La plataforma per compartir cotxes de la UdG ha permès estalviar 14,6 tones de CO2

El "fesedit" posa en contacte persones que fan rutes similars i que tenen com a destí comú algun campus de la universitat

Els impulsors del fesedit han traduït en xifres l'impacte d'aquesta plataforma sobre el medi ambient: 14.660 són els quilos de diòxid de carboni que s'han estalviat amb el cotxe compartit. Per mostrar de forma gràfica l'estalvi els responsables del fesedit expliquen que 1 tona de diòxid de carboni equival a un viatge d'anada i tornada en avió de Madrid a Nova York; a 1,8 tones de paper, o a vint viatges d'anada i tornada en avió fent un trajecte Barcelona - Madrid.

El programa fesedit permet introduir la ruta desitjada amb els punts d'origen i destí, i de forma automàtica s'adjudica la persona amb qui es realitzarà el viatge, que l'usuari pot acceptar o rebutjar. També permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d'última hora i fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS, entre altres opcions.

Aquest sistema està habilitat a través de la plataforma web www.fesedit.cat i de l'aplicació 'fesedit' per a dispositius Android.