Els prínceps es passegen per Figueres

Felip i Letizia recolzen la joventut en la reunió anual del consell assessor de la Fundació Príncep de Girona

El consell assessor de la Fundació Príncep de Girona és un òrgan consultiu que està format per experts prestigioses de diferents sectors professionals. La seva tasca consisteix en "acompanyar" els responsables de la Fundació a l'hora de desenvolupar les línies d'actuació de l'activitat. La directora, Mònica Margarit, ha explicat que aquests "consells" estan relacionats sempre en donar suport als joves en els quatre eixos de treball de la FPdGi.

En l'àmbit social i de cooperació, la Fundació posa de relleu els valors per millorar la convivència. Un altre dels eixos de treball és el relacionat amb la cultura i l'esport. En l'ambit empresarial, la FPdGi busca fomentar les iniciatives emprenedors dels joves que necessiten una petita empenta per poder realitzar els seus projectes amb èxit. Finalment, la Fundació desenvolupa la seva tasca per fomentar el talent dels joves en l'àmbit científic i acadèmic.

La reunió ha tingut lloc al Teatre-Museu Dalí de Figueres, seu de la Fundació Gala-Salvador Dalí que també és patrona fundadora de la Fundació Príncep de Girona. Felip i Letizia han arribat a la 1 del migdia al lloc de reunió, enmig d'un fort desplegament policial. Han entrat al recinte per la Torre Galatea. Fora, els han esperat un centenar de persones entre curiosos, fans dels Prínceps que han aprofitat per fer fotos de Felip i Letizia i detractors que han cridat consignes contra la monarquia.

Després, els prínceps s'han reunit amb els alumnes d'un institut de Figueres i, finalment, s'han reunit amb els membres del consell assessor durant un dinar. Una vegada acabada la reunió del consell assessor, començarà la deliberació dels jurats dels Premis Impulsa 2012, que atorga la Fundació Príncep de Girona per promoure la investigació, la creativitat, la solidaritat i el desenvolupament del talent dels joves. Els jurats, formats per membres del consell assessor i experts externs, es reuniran per deliberar sobre les candidatures dels premis.


La FPdGi atorga cinc guardons, quatre d'ells individuals i un dirigit a entitats. L'Impulsa Empresa distingeix els joves amb iniciativa emprenedora en l'execució d'un projecte d'empresa original i visible. L'Impulsa social va dirigit a joves que lideren projectes que fomenten la integració de grups marginats o en risc d'exclusió social. El premi Impulsa Ciència i Acadèmia reconeix joves amb experiències o projectes científics que ofereixin un potencial elevat de desenvolupament de futur. L'Impulsa Arts i Lletra distingeix joves amb talent i una obra prometedora en qualsevol disciplina de les arts i les lletres. Finalment, l'Impulsa Entitat reconeix la trajectòria d'organitzacions emprenedores que treballin a favor de la joventut.

En aquesta edició han rebut un total de 104 candidatures, un 25% més que en l'edició anterior. Cadascun dels premis està dotat amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz. La FPdGi donarà a conèixer demà els guanyadors que rebran els guardons de la mà dels Prínceps en la cerimònia de clausura del Fòrum Impulsa.