Jorge Drexler, Manuel Carrasco, Marina Rossell i Love of Lesbian, al festival Sons del Món

El festival ofereix com a novetat una sortida en catamarà per la badia de Roses amb concert de petit format inclòs

El festival Sons del Món, que enguany compta amb AraGirona.cat com a col·laborador, conserva l'essència de les darreres tres edicions: música en un entorn històric, gastronomia i música. Aquesta fórmula va portar 5.500 espectadors a la ciutadella de Roses i al conjunt monàstic de Vilabertran en la passada edició. El director del festival, Xavi Pascual, aspira a repetir o superar aquesta xifra.

Per aconseguir-ho, el festival ofereix una inauguració a càrrec de l'uruguaià Jorge Drexler a qui, segons ha confessat Pascual, perseguien des de fa tres edicions. Aquesta serà l'única actuació a Catalunya que farà a l'estiu. La nit del 30 de juny el festival arrencarà a Vilabertran on, com ja és tradició, el públic té l'opció de sopar abans del concert a l'Hort del Prior. Aquest any, a més, el sopar té la marca del xef Sergi Arola.

Una altra marca distintiva del festival és que, durant el concert, el públic pot degustar un vi que prèviament ha escollit el sommelier de Roses Roger Viusà, pensant en el tipus de música de l'artista convidat. Per al concert de Drexler, el vi escollit és 'Gotes', de Portal de Priorat (Falset).

L'altre concert que acollirà Vilabertran serà el de Marina Rossell que presentarà l'espectacle que ha dedicat a Moustaki. "Creiem que ara és el moment de portar a Marina Rossell, ha aconseguit amb aquest treball el reconeixement del públic i també atrau nous públics", ha remarcat Pascual. Per a aquesta ocasió, el vi escollit és 'Nívia', de Mas Llunes (Garriguella).

La programació es completa amb un concert a peu dret dels Amics de les Arts. El festival ja va anunciar la seva actuació i s'han venut fins al moment més de 1.000 entrades. Per aquesta nit del 14 de juliol, a Roses, el vi escollit serà 'Floresta', del Celler Pere Guardiola de Campany. També a peu dret, i amb un aforament de 3.000 persones, es podrà veure els catalans Love of Lesbian en la que pot ser l'única actuació a comarques gironines. El vi escollit per a l'ocasió: 'El gran Caus', del Celler Can Ràfols dels Caus (Avinyonet de Puigventós).

La programació la tanca l'andalús Manuel Carrasco, que actuarà a Roses el 21 de juliol donant el punt de música flamenca que sempre té el festival. Com a teloner, s'ha previst l'actuació del bisbalenc Miquel Abras. "Pensem que als seguidors de Manuel Carrasco els pot agradar la música d'en Miquel Abras", ha remarcat Pascual, que assenyala que aquesta serà l'única actuació de l'andalús a Catalunya durant els mesos d'estiu.

Per als concerts que es fan a Roses, el festival va iniciar l'any passat una col·laboració amb restaurants de la vila per tal d'oferir un menú especialment pensat per a les nits d'actuació. L'any passat van participar d'aquesta activitat cinc restaurants i, aquest any, la xifra s'eleva a onze. "Tots els restaurants i els visitants van quedar molt satisfets de la iniciativa", ha remarcat Pascual.

Sons del Món sota les estrelles

Com a novetat d'enguany, el festival ha afegit una nova activitat. Es tracta d'una sortida nocturna en catamarà per la badia de Roses. El festival ofereix dues hores de navegació en un catamarà amb capacitat per a 80 persones. A més, es combina amb concerts de petit format i amb la degustació d'un còctel. El preu de l'activitat és de 20 euros i es pot fer els dies 6, 13, 20 i 26 de juliol.

El festival compta amb un pressupost de 90.000 euros, dels quals 30.000 provenen de l'Ajuntament de Roses, 8.000 de l'Ajuntament de Vilabertran, 20.000 euros de la Generalitat de Catalunya i la resta procedeix de diferents patrocinadors i col·laboradors. El festival ha aconseguit doblar la xifra procedent del sector privat a través d'un club de mecenatge.