Augmenta un 3,6% l'oferta de places en cicles formatius i batxillerat

Ensenyament vol descentralitzar els estudis amb nous grups a la Selva, el Pla de l'Estany i l'Empordà

El Departament d'Ensenyament ha volgut repartir pel territori les 490 places dels catorze nous grups d'estudis postobligatoris que les comarques gironines tindran a partir del curs 2012-13, sobretot per beneficiar comarques amb una elevada població com l'Alt Empordà i la Selva.

Pel que fa a les novetats en l'oferta de batxillerat, es creen grups nous als instituts de Vilablareix (Gironès), al Josep Brugulat de Banyoles, al Serrallarga de Blanes (Selva), i al Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Quant a formació professional, estrenaran nous grups els instituts de Montilivi de Girona, el Baix Empordà de Palafrugell, el de Vidreres, el Cendrassos i el Narcís Monturiol de Figueres, el Salvador Espriu i el Vallvera de Salt (Gironès), el Serrallarga de Blanes i el Pere Alsius de Banyoles. Sobre les dues noves incorporacions a Salt, el delegat d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha subratllat el compromís de la conselleria d'"atreure alumnat" cap a aquesta localitat.

Altres novetats d'aquest curs vinent són que l'institut Jaume Vicens Vives de Girona serà un dels dos de Catalunya que acollirà el nou projecte per al foment del talent i l'excel·lència d'alumnat de batxillerat en Ciències i Matemàtiques mitjançant el conveni amb la Fundació CELLEX. Així mateix, l'institut Ridaura de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) i el de Llançà (Alt Empordà) incorporaran com a novetat el currículum mixt Batxillerat - Baccalauréat -és a dir, la doble titulació del batxiller de l'Estat i el baccalauréat francès en centres docents espanyols.

Així mateix, el curs 2012-13 l'institut Illa de Rodes de Roses (Alt Empordà) s'estrenarà com a seu de l'Institut Obert de Catalunya; s'obrirà una Escola Oficial d'Idiomes a Puigcerdà, amb dos grups d'anglès i un de francès, i s'iniciarà la formació professional dual -és a dir, amb pràctiques a les empreses- a Ripoll i Arbúcies (Selva).

El procés de preinscripció als estudis de batxillerat i als cicles formatius de grau mitjà s'obre amb la presentació de sol·licituds avui i culmina l'1 de juny, mentre que s'estableix el període del 28 de maig al 8 de juny per presentar les demandes per als cicles de formació de grau superior.

Una quota que "pot augmentar el compromís de l'alumne"

En la presentació de l'oferta d'estudis postobligatoris a la demarcació, el delegat d'Ensenyament a Girona s'ha referit a la nova quota de 36 euros al mes per als cicles de grau superior manifestant que "pot augmentar el compromís de l'alumne". Ha reiterat que la voluntat d'Ensenyament és que "ningú quedi exclòs" amb excepcions en el pagament o beques.

"Respecte" per la vaga

Sobre la vaga general de l'ensenyament públic prevista per a aquest dimarts, Bayot ha apuntat que "respecten" el dret a la protesta. Ha recordat que el transport escolar funcionarà en principi amb normalitat ja que són els docents i no els centres els que decideixen fer vaga -excepte el cas excepcional que ningú acudís a algun centre determinat.

La jornada intensiva als instituts

Sobre quins instituts podran fer jornada intensiva el curs vinent, Bayot ha concretat que fins a l'1 de juny rebran les propostes dels centres que es vulguin acollir a aquest nou horari, i que abans del dia 24 del mateix mes ja es coneixerà quins instituts imparteixen la jornada intensiva.