La CUP de Figueres vol que la Fundació Gala-Dalí surti de la Fundació Impulsa

La Candidatura considera l'entitat un instrument ridícul de propaganda monàrquica

La formació independentista considera que la visita de membres de la monarquia borbònica tan sols té un rerefons "propagandístic ridícul", i que és l'enèsima vegada que es pretén "fer surar la imatge d'una monarquia que ha tocat fons i que cada dia que passa desperta més rebuig entre la societat", expliquen.

Pel regidor independentista, Joan Font, "és important que l'alcalde faci valer la seva veu com a vicepresident de la Fundació Gala-Salvador Dalí i reclami coherència amb els estatuts i objectius de la Fundació i, per tant, demani sortir de la Fundació Impulsa. Només serveix per rentar la imatge de la monarquia, una institució antidemocràtica i instaurada pel dictador Francisco Franco”, ha reblat.

Font, afirma que "la monarquia espanyola mai ha tingut massa simpaties a les comarques gironines, i això s’ha accentuat durant els últims temps per l'activitat miserable de membres de la família reial, amb vinculacions amb la corrupció a gran escala i la caça d'elefants, mentre que les famílies no poden arribar a final de mes, això ja no hi ha qui ho aguanti".