L'Agrupació Girona Centre Eix Comercial no creu que els preus pugin degut a les mesures contra el coronavirus

Des de la junta van rebre la decisió de no entrar a la fase 1 com "un gerro d'aigua freda"

Un dels sectors més afectats per la crisi de la covid-19 és el comercial, més concretament aquell que fa referència al petit comerç. Des de l'Agrupació Girona Centre Eix Comercial, avui s'ha assegurat que els botiguers no tenen pensat incrementar els preus dels seus productes per fer front a les mesures de seguretat obligatòries contra el coronavirus.

Així ho ha expressat aquest matí Mercè Ramírez, membre de la junta de l'agrupació en el transcurs d'una entrevista al programa Els Matins de TV3. Ramírez s'ha mostrat convençuda que un cop els comerciants puguin tornar a obrir les persianes en accedir a la fase 1 "ningú preveu pujar preus", ja que això seria "tirar-se pedres contra el seu propi taulat. A la gent li ho faran una vegada però no li ho faran dues", ha reblat.

El que si ha assegurat la membre de l'agrupació de comerciants és que la notícia d'ahir on s'anunciava que la Regió Sanitària de Girona es quedaria fora de la fase 1 de la desescalada el proper dilluns 11 de maig els va caure "com un gerro d'aigua freda" al damunt. "Molts comerços es van començar a preparar pensant en obrir dilluns i al dir-nos que no podrà ser la sorpresa i el desànim va ser per a tots", apunta.

Els darrers dies només han començat a oferir els seus serveis a través de cita prèvia alguns dels negocis de la ciutat però la gran majoria estava esperant a entrara a la fase 1. Segons Ramírez aquesta és una opció que serveix "per a donar un servei al client" i "no tenir zero ingressos", però que en cap cas "és una solució a nivell econòmic" pels comerciants.