Girona permetrà ampliar les terrasses per incrementar-ne la capacitat complint les normes de seguretat

La zona verda i blava tornarà a ser de pagament a partir de dilluns

L'Ajuntament de Girona ha demanat als restauradors de la ciutat que facin arribar les seves propostes per tal d'ampliar l'espai de terrasses en la mesura que sigui possible. Aquesta és l'aposta del consistori pel tal d'incrementar la seva capacitat i que els negocis no es vegin especialment afectats a l'hora de respectar les mesures de seguretat especificades pel govern espanyol durant l'entrada de la Fase 1 el proper 11 de maig.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que s'analitzarà "cas per cas" per tal de veure "si és factible" i així tenir més capacitat de clients. També ha assenyalat que l'objectiu és "mantenir el mateix aforament però per això es necessita el doble d'espai".

A tall d'exemple la batlessa ha posat el cas d'un bar o restaurant que té terrasses al costat de la calçada. "Seria possible demanar autorització per ocupar una part de la calçada i així esponjar l'espai", ha explicat.

50% de capacitat

A partir de l'11 de maig la província (o Regió Sanitària) de Girona podria entrar dins la Fase 1 dissenyada pel govern central. Inicialment s'havia previst que la capacitat de les terrasses dels locals de restauració seria del 30% però dies més tard es va incrementar fins el 50%.

Entre les mesures de seguretat imposades en destaca la distància entre taules de dos metres i mig i la possibilitat d'ajuntar-se un màxim de 10 persones en un grup de taules. També es demana que es posin estovalles de paper i tovallons d'un sol ús. Els cambrers també hauran d'anar protegits amb guants i mascareta per tal d'atendre als clients.

Zona verda i blava novament de pagament

La regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, ha anunciat avui que a partir del dilluns 11 de maig la zona blava i la zona verda tornarà a ser de pagament.

Sureda ha assegurat que els cotxes aparcats en aquestes zones s'han convertit en "un escull" a l'hora d'actuar en les calçades i per això s'han vist "obligats" a reactivar els parquímetres. Es calcula que en les properes setmanes, la ciutat perdrà una trentena de places d'aparcament de la zona blava. La majoria d'elles estan a plaça Catalunya, ja que es restringirà el pas de vehicles del que vial oest (el que passa per davant de la nova Casa Cacao dels germans Roca) i també s'eliminaran les setze places que hi ha.