El castell d'Hostalric obre les seves portes als visitants tots els caps de setmana

Cada dissabte i diumenge, els interessats podran inspeccionar gratuïtament les parts més ocultes de la fortificació

La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament d'Hostalric (la Selva), Rita Saurí, ha destacat que molts turistes pujaven directament al castell sense passar pel punt d'informació i es trobaven amb la fortificació tancada. Per tal de potenciar el turisme en aquests moments de crisi econòmica, el consistori va decidir obrir el castell tots els caps de setmana. Des d'aquest dissabte, els interessats podran visitar gratuïtament des de les onze del matí i fins a les dues les parts més ocultes del castell. En concret, els visitants podran veure l'interior de la fortificació amb els seus passadissos, torres de guaita i galeries subterrànies. "Volem que els visitants s'emportin una millor idea de com és el castell", ha declarat Saurí.

Fins ara, el castell només s'obria en ocasions puntuals o si es demanava autorització a l'Oficina d'Informació de la vila. D'altra banda, l'Ajuntament també ha instal·lat un punt d'informació dins de la fortalesa on es facilitarà indicacions sobre el recorregut que es pot fer dins del recinte i es comentarà els aspectes històrics més rellevants de l'edificació.

El castell d'Hostalric és una fortificació d'origen medieval que va ser seu administrativa del vescomtat de Cabrera juntament amb el castell de Montsoriu. L'edificiació va ser enderrocada diverses vegades durant el segle XVI i XVII però va ser reconstruïda duran tel segle XVII. El castell és una fortalesa militar i el seu disseny original és obra de l'arquitecte Francisco de Santa Cruz. La fortificació va sobreviure al setge de les tropes napoleòniques i encara ara es mantenen les muralles i algunes de les seves torres de defensa. El 13 de desembre de 1963 el castell va ser declarat Monument Històric Nacional.

De moment, els primers visitants han valorat "molt positivament" aquesta iniciativa. L'Ajuntament espera rebre milers de visitants durant els proper caps de setmana.