Girona duplicarà fins als 200.000 euros les ajudes del programa Kreas

Madrenas assegura que el sector cultural és un dels que més pateix la crisi

L’Ajuntament de Girona duplicarà fins als 200.000 euros les ajudes als creadors culturals incloses en el programa de beques Girona Kreas, des del qual es dota econòmicament a projectes de formació artística no reglada; de recerca i creació artística; i de producció i exhibició de les arts.

Amb l’augment de la dotació econòmica es preveu incrementar també considerablement el nombre de projectes becats. El 2019, van resultar guanyadors 20 projectes d’un total de 80 que s’hi van presentar.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que “el sector cultural és un dels que més està patint la crisi del coronavirus, i ara precisament és el moment de reforçar la línia de suport a la creació que havíem iniciat aquests darrers anys”. Per aquest motiu, des del consistori s’ha optat per passar dels 100.000 als 200.000 euros els recursos destinats a les beques Girona Kreas. “Les administracions hem de fer de motor dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, i és evident que l’àmbit cultural és un dels que necessita ara mateix liquiditat per poder continuar actiu i situar-se al centre de la recuperació social i econòmica que hem de fer a la ciutat i al país”, ha afirmat l’alcaldessa. Madrenas també ha destacat que amb aquesta decisió, Girona guanya pes com una de les ciutats capdavanteres del país en els recursos que es destinen a l’activitat cultural.

L’augment de dotació per a les beques Girona Kreas és una mesura que s’ha pres a l’espera de definir el conjunt de mesures de suport a la cultura local, de manera que es pugui donar resposta als projectes el més ràpid possible. També existeixen altres línies de suport als creadors, com Amplia Cultura, de les quals s’estudiarà de quina manera es poden potenciar en els pròxims mesos.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que el programa Girona Kreas s’ha guanyat un paper destacat com a dinamitzador de la cultura a Girona, oferint oportunitats de creixement a nous creadors i també a artistes ja consolidats. Per això s’ha decidit doblar els recursos que s’hi destinaran. “Hem de tenir en compte que el sector de la cultura ja ha estat castigat per les restriccions pressupostàries o per l’augment de l’IVA, ara que necessita reeixir la millor manera de fer-ho és dotant de més diners la cultura de base, perquè aquesta serà la que permetrà revitalitzar-lo a llarg termini”, ha afirmat el regidor.