L'hospital de Figueres recupera progressivament l'activitat a consultes externes a partir de l'11 de maig

Es posaran mesures per garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals

L'hospital de Figueres (Alt Empordà) recuperarà "progressivament" l'activitat assistencial del servei de consultes externes a partir de l'11 de maig. La represa de l'activitat abasta aquelles especialitats que per la crisi del coronavirus havien quedat completament aturades.
Durant aquest mes i mig s'han mantingut les cites que no es podien ajornar i ara el que es farà és anar programant les dels pacients preferents. La pandèmia, però, obliga a posar en marxa un seguit de mesures per garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals. Segons informen en un comunicat, això requereix un "gran esforç" organitzatiu. Per això, fan una crida a la responsabilitat de la ciutadania.
 
En aquest sentit, demanen als usuaris que acudeixin puntuals i evitin arribar amb antelació. Un cop al centre, hauran de seguir les normes de funcionament. A més, també demanen que, si no es pot assistir a la cita programada, ho comuniquin com més aviat millor per poder citar un altre usuari.
 
Com fins ara, tampoc es permetrà l'entrada d'acompanyants, només en els casos de les persones menors d'edat o dependents. I reforçaran la neteja dels espais, principalment dels consultoris després de cada visita.
 
Entre les mesures que afectaran directament els usuaris, hi ha la reducció de la capacitat de les sales d'espera per evitar aglomeracions i la separació dels tòtems de validació de visita per garantir la distància de seguretat. Es posaran a la seva disposició mascaretes i solució alcohòlica perquè puguin fer el rentat de mans. I reforçaran la protecció dels treballadors amb la col·locació de panells de metacrilat als taulells.
 
Finalment, mantindran les visites de seguiment en format telefònic o de videoconferència que ja s'han posat en marxa durant la crisi del coronavirus, amb l'objectiu de reduir al mínim imprescindible la presència física al centre.