Uns 100 comerços de Girona obriran dissabte fins a mitjanit en el primer 'Night Shopping'

El sindicat CCOO critica que l'ajuntament ha pres de manera "unilateral" la decisió d'ampliar horaris

La Generalitat ha autoritzat tots els comerços de la ciutat de Girona a allargar l'horari de tancament fins a les dotze de la nit el pròxim dissabte. La llei estableix que l'horari límit de tancament és a les deu de la nit però, de manera excepcional, dissabte s'allargarà dues hores.

Segons l'ajuntament, aquesta és una petició que des de feia temps les diferents associacions de comerciants havien fet arribar al consistori. La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha explicat que l'ajuntament només ha tramitat els permisos perquè les associacions no ho poden fer i només té potestat per demanar-ho un ajuntament. També ha detallat que van proposar als comerciants que la nit escollida per fer-ho fos el dissabte 19 de maig perquè, per primera vegada, s'obriran els espais de 'Girona, temps de flors' de nit i es preveu una bona afluència de gent.

Cunyat ha explicat que la majoria de botigues que s'han sumat a la iniciativa són del Barri Vell i de les zones més cèntriques de la ciutat -que és on hi ha les exposicions florals- i que són comerços de proximitat. "No tenim constància que les grans botigues franquiciades se sumin a la iniciativa", ha dit la regidora. A més, també s'ha sumat a la iniciativa les parades del Mercat del Lleó que obrirà les parades fins a la mitjanit. A més, han programat un seguit d'activitats que inclouen desfilades de models o tastets i mostres de tapes i gintònics, entre d'altres.

Des de l'ajuntament, consideren que aquesta és una iniciativa que pretén aprofitar al màxim l'afluència de gent que es preveu que hi haurà durant la nit de dissabte i que es fa amb la voluntat de potenciar l'activitat econòmica i comercial. "Aquesta iniciativa té impacte directe en la generació de llocs de treball", ha remarcat Cunyat.

Crítiques de CCOO

Aquesta iniciativa, però, ha despertat les crítiques del sindicat CCOO. En un comunicat enviat des de la federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO, el sindicat critica la decisió per considerar que s'ha pres de manera "unilateral" i que mesures com aquesta són un "pedaç" que no contribuiran a reactivar el consum "ni molt menys a crear llocs de treball". Per contra, critiquen que allargar l'horari de les botigues dificulta la conciliació de la vida laboral i la familiars dels treballadors.

El sindicat també emplaça l'ajuntament a crear "urgentment" una mesa de diàleg on estiguin representats tots els interlocutors implicats en el sector del comerç ja que, segons afirmen, la iniciativa del 'Night Shopping' s'ha impulsat sense tenir en compte els sindicats. També insten l'ajuntament a confirmar si té previst sol·licitar el reconeixement com a municipi turístic, fet que permetria obrir les botigues els 365 dies de l'any. Cunyat ha negat aquest extrem i ha assegurat que, en cas de plantejar-se en un futur, es faria de manera consensuada tenint en compte les aportacions de tots els sectors implicats.