L'Ajuntament de Salt assumeix l'organització de la Festa Major

La comissió que fins ara l'organitzava considera que no té prou diners per tirar-la endavant

La comissió de festes de Salt és l'entitat que s'encarrega d'organitzar diferents festivitats al municipi, inclosa la Festa Major. Després de diverses reunions amb l'ajuntament, aquesta comissió ha decidit no organitzar la festa principal del municipi perquè considera que l'ajuntament "no ha mantingut l'acord pactat al mes de gener". La comissió al·lega que no disposa de pressupost suficient per organitzar un bon programa d'activitats.

Des de l'ajuntament, el regidor de Cultura i Educació, Robert Fàbregas, ha explicat que aquest any es manté la partida per a la Festa Major en 56.000 euros. De fet, ha remarcat que aquesta és la única partida del pressupost de l'àrea de Cultura que s'ha mantingut i no ha patit retallades.

Segons ha explicat Fàbregas, però, sí hi ha hagut problemes per aconseguir els 20.000 euros que normalment aportaven empreses col·laboradores i patrocinadors. "Aquests diners acabaven d'arrodonir el pressupost", ha remarcat. Segons Fàbregas, l'ajuntament ha fet diverses gestions per tenir la complicitat d'empreses i patrocinadors i ha aconseguit 9.000 euros més. No obstant això, la comissió ha considerat que amb el pressupost total de 65.000 euros no pot organitzar la festa. Per això, l'ajuntament ja s'ha posat a treballar i elaborarà des de l'àrea de Cultura el programa de festes.

Fàbregas ha remarcat que la comissió continuarà organitzant altres festes com la revetlla de Sant Joan, el pròxim 23 de juny.