Cremada simbòlica de frases despectives a Girona per rebutjar les conductes homòfobes

Unes 40 persones s'han aplegat a la Plaça Independència per reivindicar els drets de les persones homosexuals

L'any 2005 es va instaurar el 17 de maig com el Dia Internacional contra l'Homofòbia. Es va escollir aquest dia per commemorar la decisió presa el 17 de maig de 1990 de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de treure l'homosexualitat de la llista de malalties. Aquest any, per celebrar aquesta data la Comissió Unitària 28 de juny de Girona, que agrupa a diverses entitats a favor dels drets gais i lèsbics de les comarques gironines, han realitzat una cremada simbòlica.

En concret, els assistents han llegit diverses frases i accions homòfobes que s'han realitzat durant l'últim any i les han cremat llençant-les a una foguera. "Aquest perd oli", "El resto celebramos 364 dias del orgullo de la gente normal" o "Aquesta té el camió fora", han estat algunes de les frases que els assistents han volgut cremar per reivindicar la finalització d'aquests conceptes i actituds.

Segons un dels membres de l'entitat organitzadora de l'acte, Pau Gàlvez, dins la societat actual encara existeix una "homofòbia latent" que no ha desaparegut mai. Gálvez ha detallat que actualment els adolescents i joves encara pateixen una "manca de llibertat" a l'hora d'expressar la seva sexualitat. "El que més ens preocupa és que hi ha determinats polítics i sectors polítics que intenten tornar-nos a posar dins l'armari" ha insistit Gàlvez. Segons fonts de la Comissió Unitària 28 de juny de Girona encara hi ha persones que diuen que els homosexuals són "uns malalts, pervertits o fins i tot violadors". "Cal que lluitem per no tornar endarrere" ha conclòs Gàlvez.

A més de la cremada simbòlica, els interessats han pogut gaudir de la projecció de la pel·lícula 'Bent', dirigida per Sean Mathias i protagonitzada per Clive Owen, que narra la vida d'una persona homosexual dins un camp de concentració nazi.