Condemnat a 22 anys de presó el violador de prostitutes de carretera

El tribunal dóna credibilitat al relat de les víctimes, que van identificar l'agressor perquè té una cicatriu que li creua la cara

Segons recull la sentència, Amat Sey es va dedicar a cometre tot un reguitzell d'assalts a prostitutes que paraven a carreteres de l'Alt Empordà. El jove, un gambià de 30 anys, escollia les víctimes a consciència. Totes eren joves de l'Europa de l'Est que oferien els seus serveis a carreteres locals de la comarca.

L'acusat, que treballava de temporer als camps de fruiters de la zona, aprofitava que les noies estaven desprevingudes per actuar. Se'ls solia apropar per darrere i les estirava cap endins de zones boscoses. Després, les amenaçava amb un ganivet o un tornavís, els hi robava tot el que podia i -en algunes ocasions- les violava.

Inicialment, el fiscal atribuïa a Amat Sey fins a vuit assalts a prostitutes. La sentència, però, l'acaba condemnant per cinc robatoris (dos d'ells, a una mateixa noia) i una violació.

El motiu és que dues de les prostitutes no es van presentar al judici, i el fiscal va retirar l'acusació per aquests casos. I a una tercera de les meuques, que sí que va declarar a l'Audiència, el tribunal té seriosos dubtes que fos agredida per Sey. Entre d'altres, perquè la noia no va identificar l'acusat durant la roda de reconeixement als jutjats.

Les declaracions, suficients per condemnar-lo

Pel que fa a la resta de prostitutes -quatre, en total- l'Audiència de Girona dóna plena credibilitat al relat que van fer al judici. Totes i cadascuna d'elles van assenyalar Amat Sey, sense cap mena de dubte, com el jove que les va amenaçar i les va agredir mentre oferien els seus serveis al peu de dues carreteres locals: la GI-623 a l'alçada de Camallera i la GIV-6112 a Sant Pere Pescador.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García, considera que la versió de les quatre joves és suficient per condemnar el jove gambià. Entre d'altres, ja que totes les meuques van identificar l'agressor perquè "tenia la cara marcada per una cicatriu, un tret individual i difícilment repetible".

L'escrit també recull que les noies van trigar a denunciar els fets perquè Sey, després d'assaltar-les, les amenaçava si explicaven a la policia què els havia passat. Per últim, a l'hora de condemnar el jove gambià, el tribunal indica que, en el moment de detenir-lo, els Mossos d'Esquadra li van trobar al damunt dues targetes de crèdit i un bitllet de dòlar americà que eren d'una de les prostitutes a qui acabava d'assaltar.

22 anys i 1.850 euros d'indemnització

La sentència condemna Amat Sey per cinc delictes de robatori amb intimidació, dos d'ells amb l'agreujant de reincidència. A més, també el condemna per una agressió sexual amb penetració i una falta de lesions, perquè el jove gambià va penetrar una de les noies mentre li posava un tornavís al coll i, després, quan la prostituta va intentar desempallegar-se'n, la va ferir.

En total, el tribunal imposa a Sey una pena de 22 anys de presó per als delictes, i sis dies de localització permanent per la falta. En matèria de responsabilitat civil, l'Audiència obliga el jove a indemnitzar les prostitutes amb 1.850 euros, que corresponen al valor de tot el què els va robar (bosses de mà, diners en efectiu i telèfons mòbils, bàsicament).

La sentència no és ferma i es pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem en un termini de cinc dies. Precisament, l'advocat de la defensa, Francisco Javier Rollón, ja ha anunciat que recorrerà perquè considera "que no existeixen fets objectius per condemnar el nostre representat".