El conductor accidentat a les Planes d'Hostoles no tenia permís, va rebentar el vidre del patrulla i ferir dos agents

La dona que l'acompanyava també va intentar impedir la detenció

El conductor accidentat que va caure per un desnivell de 20 metres aquest dissabte a les Planes d'Hostoles (Garrotxa) i va anar a parar al riu Brugent conduïa sense permís.

De fet, els Mossos d'Esquadra han constatat que mai n'ha tingut. A més, durant la detenció, que es va produir quan ell mateix va tornar al lloc del sinistre, va agredir dos policies i va rebentar el vidre del cotxe policial. L'home presentava signes evidents d'anar begut i tenia ferides compatibles amb l'accident.

La seva acompanyant també va intentar evitar que els Mossos s'emportessin l'home i va acabar arrestada per un delicte d'amenaces i resistència als agents de l'autoritat. Almenys dos dels policies van necessitar assistència mèdica.

Els fets

Els fets es van produir pels volts de dos quarts de cinc de la tarda. L'home circulava per la C-63 al terme municipal de les Planes d'Hostoles. Just abans de creuar el pont va tenir un accident i va anar a parar al riu, uns 20 metres avall. Les tanques de protecció no estaven danyades, fet que fa pensar que es va precipitar per una via que hi ha just abans de l'entrada del pont que creua el Brugent. Posteriorment, l'home hauria sortit del vehicle pel seu propi peu i al cap d'una estona es va presentar amb la una acompanyant al lloc dels fets.

Un cop allà, va assegurar als agents que li havien robat el cotxe. Els mossos que el van atendre, però, van notar que presentava signes evidents d'anar begut i ferides en diverses parts del cos, compatibles amb haver tingut un accident.

Quan els policies li van demanar que se sotmetés a la prova d'alcoholèmia l'home, de 36 anys i veí de la població, s'hi va negar i aleshores es va començar a posar agressiu. En aquell moment, els agents van intentar detenir-lo però va ser la seva acompanyant qui va intervenir per evitar que se l'emportessin, amenaçant els mossos, que també la van acabar arrestant, malgrat que va oferir resistència.

Abans que els policies se l'emportessin, l'home va rebentar un dels vidres del cotxe patrulla. Per tot plegat, els Mossos el van acabar detenint per delictes de danys, desobediència, atemptat als agents de l'autoritat, lesions i per conduir sota els efectes de l'alcohol. A més, se l'ha denunciat per circular sense permís.

La dona, de 41 anys, va quedar detinguda per un delicte d'amenaces i un altre d'atemptat als agents de l'autoritat. No se'ls va denunciar, però, per incomplir el confinament. S'espera que tots dos passin a disposició del jutjat de guàrdia d'Olot en les properes hores.