La Ràdio de Santa Coloma de Farners segueix activa malgrat l'acord per tancar-la

Al ple de març es va decidir suspendre temporalment les emissions després d'una denúncia del CAC

L'ACR va denunciar al febrer de 2010 Ràdio Santa Coloma per usar il·legalment la freqüència municipal (91.6 MHz de l'FM), juntament amb altres emissores gironines. L'organisme va destapar una "fórmula nova de pràctiques il·legals" on empreses privades (en aquest cas "La Radioactivitat"), exploten les freqüències municipals. La seva denúncia va ser tramitada al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i posteriorment es va debatre al ple del passat mes de març amb una moció d'ERC aprovada per unanimitat.

L'acord del plenari exigia suspendre temporalment l'activitat de Ràdio Santa Coloma fins que no es redefineixin les seves funcions. A data d'avui la programació de "La Radioactivitat" es pot seguir escoltant a través de la freqüència municipal de la capital de la Selva. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha explicat avui que "no s’entén la inacció de l’equip de govern en aquest tema. Només es necessita voluntat per executar aquesta decisió, però sembla que ara mateix l’equip de govern prioritza mantenir una situació irregular que no pas complir un acord de Ple. Ens sembla que dos mesos és temps més que suficient per haver pogut acabar amb aquesta situació tan anòmala".

La ràdio

Ràdio Santa Coloma de Farners és una emissora de caràcter municipal que emet des del 91.6 MHz de la FM. Aquesta assignació de freqüència, atorgada a favor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, ho és en virtut de l’acompliment de les missions de servei públic per part d’aquesta emissora.

En els seus inicis, i durant molts anys, Ràdio Santa Coloma ha desenvolupat una clara activitat de servei públic adreçada a la ciutadania del municipi, amb la producció i emissió de molts programes informatius, formatius, de divulgació i d’entreteniment. Des de fa anys, l’activitat de l'emissora no respon en absolut als criteris de servei públic, ni pel que fa a l’estructura de l’emissora ni pel que fa a la programació que ofereix.