L'SGAE i la Comissió del Centenari de Xavier Montsalvatge estrenen un web monogràfic

L'elaboració d'aquesta eina virtual forma part dels actes commemoratius del centenari del naixement del músic

Els continguts de la pàgina web dedicada a Xavier Montsalvatge s'estructuren en vuit seccions principals: Obres, Biografia, Discografia, Bibliografia, Galeria (fotogràfica i audiovisual), Notícies i Contacte. El web és exhaustiu en continguts i concebut per a una navegabilitat fàcil. Però és que a més, és el primer recurs virtual monogràfic que existeix sobre la seva figura.

El projecte ha estat impulsat per l'SGAE, en tant que entitat integrant de la comissió organitzadora dels actes commemoratius del centenari Xavier Montsalvatge. Per això la presentació del web es farà a la seu de l'entitat a Catalunya i comptarà amb la presència del director de l'SGAE a la Zona Mediterrània, Ramon Muntaner.

El president de l'Associació Xavier Montsalvatge i fill del compositor, Xavier Montsalvatge Pérez de Olaguer, el creador de la pàgina web, Francesc Lladó, el coordinador dels actes del Centenari Montsalvatge 2012, Antoni Colomer, i la periodista musical, Mònica Pagès, també assistiran a la presentació de l'espai web.

L'elaboració d'aquesta eina de difusió i promoció del llegat del compositor forma part de l'extensa cartera d'activitats que, aquest 2012, es duen a terme per commemorar el centenari del naixement de Xavier Montsalvatge.

Entre aquestes activitats destaquen l'exposició estrenada el mes de març al Palau Robert de Barcelona, 'Xavier Montsalvatge Compositor. 1912-2012', el concert commemoratiu a càrrec de l'Orquestra de Cadaqués a L'auditori de Girona, la nova biografia del personatge escrita per Roger Evans i el documental de Jesús Elvira, 'Mig violí, una butaca i un piano' , sobre la vida i l'obra del músic.