La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, un projecte de futur

L’Ajuntament d’Olot preveu millores per a l'equipament tot i la disminució de l’ajut econòmic per part de la Diputació de Girona

L’Ajuntament d’Olot destinarà uns 3.000 euros a comprar tot el material nou a les llibreries de la ciutat de manera equitativa. D’aquesta manera, la iniciativa complirà amb un dels objectius principals de la Diputació de Girona; estimular l’activitat econòmica dels municipis gironins.
 
A part d’aquesta millora en termes de material, també es preveu facilitar uns espais públics fora de la biblioteca perquè serveixin de sales d’estudi per als joves olotins de catorze a divuit anys, els que més troben a faltar d’aquest tipus d’espais.
 
Tot i així, tenint en compte que Olot és la capital de la Garrotxa, els espais i els serveis que ofereix la seva biblioteca són insuficients, tal i com ha apuntat el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot Josep Berga, el qual assegura que la Biblioteca Marià Vayreda "hauria de comptar amb una superfície més gran" i, a més, els dos barris de més població de la ciutat com Sant Miquel i Bonavista, Pekin i Sant Roc "haurien de disposar d’uns espais annexos a la biblioteca del centre".
 
Tanmateix, Berga explica que aquests treballs encara no es poden portar a terme, ja que el consistori encara no disposa dels diners necessaris per executar el projecte. El regidor apunta que una vegada es rebin els fons, s'iniciarà el pla de reforma de la biblioteca amb una data encara per determinar.