600 alumnes de les escoles de Girona venen productes dels seus horts al mercat del Lleó

16 escoles, una escola bressol i dos instituts, s’han sumat a l’activitat

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, han visitat l’activitat que forma part d’un projecte molt ampli que té com a objectiu afavorir i donar suport i assessorament als horts de les escoles de la ciutat. El projecte va tenir molt bona acollida des del primer moment i, de mica en mica, els centres educatius han anat posant els horts a punt en una activitat que dóna a conèixer els productes típics de la zona, però que també afavoreix la integració de tot l’alumnat. La venda de les verdures al mercat del Lleó és l’acte que culmina les activitats de tot el curs.

Enguany, les escoles presents al mercat del Lleó han estat: Sagrada Família, Vila-roja, Bruguera, Montfalgars, Montjuïc, Domeny, Maristes, Eiximenis, Carme Auguet, Mare de Déu del Mont, Font de l’Abella, Pla de Girona, Palau, Marta Mata, Santa Eugènia i Bosc de la Pabordia, a més de l’escola bressol L’Olivera i els instituts Carles Rahola, Vicens Vives, Sobrequés i Montilivi.

Paral·lelament a la venda de productes a les parades, d’altres alumnes han realitzat tallers relacionats amb els horts i amb l’alimentació, dirigits per estudiants universitaris voluntaris.