Gironamuseus celebra el Dia Internacional i la Nit dels Museus els propers 18 i 19 de maig

Es portaran a terme jornades de portes obertes i una visita guiada pels set museus gironins que ja té les places exhaurides

El tema que proposa l’ICOM (Consell Interacional de Museus) per a la celebració d’enguany és “Museus en un món en canvi. Nous reptes, noves inspiracions” i, com ja es tradicional, el museus d’arreu del món el 18 de  maig obriran les seves portes amb entrada gratuïta per a tots els visitants. Enguany se celebren els 35 anys del Dia Internacional dels Museus des que va ser creat per l’ICOM el 1977 per sensibilitzar el públic sobre el paper dels centres museístics en el desenvolupament de la societat. El 2011 aquesta diada va tenir una participació rècord de 30.000 museus de més de 120 països d’arreu del món.

L’endemà, el dissabte 19 de maig, diverses ciutats d’Europa celebraran una nova edició de La Nit dels Museus, una iniciativa de caràcter cultural promoguda fa vuit anys pel Ministeri de Cultura francès per a acostar les institucions museístiques als ciutadans d’una manera diferent i creativa. L’any passat més de 3.000 centres museístics europeus van sumar-se a La Nit dels Museus. Aquesta iniciativa té el suport de l’UNESCO, l’ICOM i el Consell d’Europa.

Des de fa cinc anys, els museus de la ciutat de Girona, agrupats sota la marca Gironamuseus, s’acullen també a aquesta iniciativa obrint les seves portes fins a les 12 de la nit i organitzant una activitat conjunta.

Enguany l’activitat conjunta, anomenada “Set tresors, set moments en la història de la ciutat”, és una visita guiada per la història de Girona a través de set peces conservades en els set museus gironins: Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, Museu d’Art, Museu de la Catedral, Museu d’Història de la Ciutat, Museu d’Història dels Jueus, Casa Masó i Museu del Cinema.