Corredors, ciclistes i molta gent passejant el primer dia que es permet fer esport durant el confinament

Les primeres hores del dia els carrers s'han omplert de ciutadans

En Gerard Basacoma ha sortit avui a córrer després de 49 dies de confinament. Aquest veí de Salt de 28 anys viu amb la seva parella i s'ha preparat per trepitjar l'asfalt després de memoritzar bé les recomanacions fetes per part del Govern.

Salt és un municipi amb més de 5.000 habitants, per tant, cal respectar les franges reservades a fer esport que van de les sis fins les deu del matí i de les vuit del vespre fins a les onze de la nit. En Gerard ha escollit el matí per a practicar esport i després d'equipar-se ha sortit al carrer tenint clar el què vol fer: "l'objectiu seria moure una mica les cames més de lo normal i fer una ruta corrents, calculo uns sis o set quilòmetres i ja està".

En Gerard és fuster i els primers dies de confinament va poder seguir treballant al taller acabant comandes. Aquest fet l’ha permès no patir en excés la sensació de claustrofòbia i avui ha sortit a córrer amb ganes però sense ansietat. "El treballar m'ha ajudat a no estar a casa tot el temps i el fer la compra ja et permet estar al carrer. No he tingut la sensació de trobar-me tancat durant quaranta dies però també hi ha ganes de sortir", ha dit.

Aquest jove s'ha sumat als centenars de persones que avui, aprofitant el bon temps, han sortit a fer esport entre les sis i les deu del matí. Els principals carrers de la petita ciutat del Gironès s'han omplert de corredors, ciclistes, però sobretot, molta gent passejant. Les zones més concorregudes eren l'avinguda de la Pau en tot el seu tram entre l'Hospital Santa Caterina i l'Espai Gironès, com també la zona esportiva on es concentra una gran zona verda i les instal·lacions del Pavelló Municipal d'Esports.

Als municipis amb espais verds o muntanyes, com a les Gavarres de la Bisbal d'Empordà, es podien veure des de primera hora molts ciclistes i corredors pels camins. A la zona de Collserola, a Barcelona, allau d'esportistes, igual que al Passeig Marítim de Badalona, on des de primera hora s'han vist molts corredors i ciclistes, així com parelles caminant prop del mar.