El preu de la independència

C's critica que l'adhesió de Tossa de Mar a l'Associació de Municipis per la Indendència costa "més de 1.000 euros" a la vila

En el darrer ple, l’Ajuntament de Tossa de Mar va decidir per unanimitat de les tres formacions polítiques, Tossa Unida, PSC i CiU adherir la vila a l’Associació de Municipis per la Independència. Amb tot, des de Ciutadans (C's) s'ha criticat aquesta mesura assegurant que "els dirigents polítics tossencs no siguin conscients que representen tot un poble, que l’ajuntament és una institució de l’Estat i es dediquin a menysprear i discriminar a tots aquells tossencs que no ens sentim independentistes”. Tanmateix, la moció va ser aprovada pel 100% de grups amb representació al consistori.

Més enllà dels motius polítics, Fran Hervías també critica el cost que això tindrà pel municipi, explicant que la factura serà de més de mil euros. Amb tot, el dirigent de C's apunta que l’adhesió del municipi comporta obligatòriament que l’ajuntament ha de destinar diners públics i treballar per declarar la independència de Catalunya i, per tant, "podria cometre un delicte de rebel·lió tal i com estableix el Codi Penal que comportaria condemnes de presó pels càrrecs del consistori", ha rematat.