Enxampen tres homes que volien entrar a robar a una casa i un supermercat

Un jove de 18 anys intentava entrar en una casa d'Empuriabrava i dos homes de 25 i 34 anys en un supermercat de Sant Pere Pescador

En el primer intent de robatori els mossos van saltar la tanca perimetral i van enxampar el jove forçant el cadenat d'una de les portes de la terrassa de l'habitatge. Els agents van detenir-lo i li van comissar una llanterna, un tornavís, unes alicates i una cisalla. Per aquest fet es va imputar al detingut, Jesús V. A., de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castelló d'Empúries, un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Un cop en dependències policial, la unitat d'investigació de Roses va trobar indicis per imputar al detingut dos robatoris més en domicilis de segona residència de la mateixa zona i que s'havien produït amb el mateix modus operandi. Un robatori perpetrat el dia anterior en una casa d'on van sostraure una caixa forta i un tercer robatori del 4 de maig en una casa d'on van sostreure quatre canyes de pescar valorades en quatre mil euros, de les quals se n'han recuperat dues.

Jesús V. A., a qui no li constaven antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Roses el passat 9 de maig, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Pel que fa als altres dos detinguts, pels volts de la una de la matinada del passat dia 8, una patrulla de la comissaria de Roses van rebre l'avís que uns homes intentaven entrar en un supermercat de Sant Pere Pescador a través del moll de càrrega.

Quan els agents van arribar al lloc van veure com dos homes s'enfilaven per la tanca perimetral d'accés a l'establiment. En observar la presència policial, els homes van saltar i es van intentar amagar, però la patrulla els va interceptar i detenir.

Els detinguts, a qui consten antecedents, són Ernesto S., de 25 anys, veí de Girona i Aleksej L., de 34 anys, amb domicili desconegut, ambdós de nacionalitat lituana, als quals se'ls imputa un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Tots dos van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Roses el passat 8 de maig, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.