Ryanair aplica un ERTO als treballadors readmesos de la base de Girona

USOC diu que estaran "molt atents" que es compleixi la sentència de l'Audiència Nacional

Ryanair ha aplicat ERTO als 224 treballadors de les bases de Girona, Tenerife, Lanzarote i Gran Canària readmesos després que l'Audiència Nacional dictaminés que el seu acomiadament havia estat nul.
Segons USOC, l'aerolínia ha enviat un burofax en què els anuncia la seva reincorporació a la plantilla però que els incloïa en l'expedient com a conseqüència de la reducció dràstica de vols per la pandèmia del coronavirus. El secretari general del sindicat, Gustavo Silva, ha afegit que l'empresa encara pot recórrer la sentència però que de moment estaran "molt atents" que es compleixi i que els treballadors tornin a ser donats d'alta a la Seguretat Social des de la data de l'acomiadament.
 
Aquest anunci arriba el mateix dia que l'aerolínia ha fet públic que es planteja acomiadar 3.000 treballadors i reduir el 20% del sou a la resta d'empleats, segons ha avançat el president del grup, Michael O'lLeary, i també ha comunicat el cap de recursos humans de la companyia, Darrel Hugues, per carta als sindicats.
 
En la missiva, Hugues exposa que la Covid-19 ha submergit l'aviació "en la pitjor crisi de la història de l'aviació" i que les bases a l'Esat no tornaran a ple ritme un cop s'aixequin les restriccions. En aquest sentit, augura que fins a l'estiu 2022 no es tornarà als nivells previs a la pandèmia i apunta que en el millor dels escenaris la companyia podrà recuperar entre el 40% i el 50% de la capacitat aquest estiu, sumat a un descens de la demanda.
 
D'altra banda, el directiu de Ryanair , que assegura que s'intentarà salvar tots els llocs de treball possibles, també cita en la carta com les antigues línies de bandera rebran fins a 3.000 milions d'euros en ajudes dels governs. "Nosaltres hem de confiar en els nostres propis recursos per sobreviure", conclou.