Afectats per la Hipoteca i 'indignats' decoren amb flors una oficina de Bankia

Una trentena de persones han exigit al director de l'entitat cancel·li de forma immediata els desnonaments després de l'anunci del rescat

"Si l'entitat ha de rebre aquesta bestiesa de diners públics i sense que el Govern en tingui el control, el que han de fer és aturar els desnonaments de forma immediata i buscar solucions que passen per la dació en pagament de forma retroactiva", ha subratllat la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera. Per altra banda, en to irònic han reclamat que, "ara que el banc ja és de tots", que els facin un espai a aquesta oficina des d'on poder treballar i tenir línia telefònica amb Madrid, "que és on es prenen les decisions", segons Afuera.

La protesta s'ha fet amb un to festiu i ha consistit en decorar la façana de l'entitat amb pancartes on es podien llegir missatges com ara 'fes la dació i no la guerra' i flors silvestres, coincidint que aquests dies se celebra el 'Girona, Temps de Flors'. Al final de tot, han ballat una coreografia al ritme de 'Think' d'Aretha Franklin on han comptat amb la participació de ciutadans que passaven per allà i que s'han sumat a l'acció. Aquesta és la fórmula que han escollit per celebrar el primer aniversari del moviment 15-M.