El preu de l'habitatge de lloguer cau un -0,6% a l'abril

Els lloguers s'abarateixen o s'estanquen a totes les demarcacions excepte a Tarragona, on els preus repunten un 1,6%

A les comarques de Barcelona, el preu de l'habitatge de lloguer cau a l'abril un 0,9% amb un preu de 10,02 euros per metre quadrat de mitjana. És la demarcació que registra la caiguda més elevada dels preus malgrat que és també el territori amb els lloguers més cars. La segueix, de prop, la demarcació de Girona que amb un preu de 7,64 euros per metre quadrat de mitjana, un valor que suposa un descens del 0,4% respecte el març.

Per la seva part, a la demarcació de Lleida els preus de lloguer es mantenen estables (0,0%) amb un preu de mitjana dels lloguers de 5,71 euros per metre quadrat, el preu més barat del conjunt de Catalunya. Finalment, les comarques de Tarragona són les úniques que registren un repunt de l'1,6% del preu dels habitatges de lloguer que se situa en 6,84 euros el metre quadrat de mitjana.

El Vendrell registra el major augment dels lloguers

En aquest cas, és el municipi del Vendrell (Baix Penedès) del litoral tarragoní el que registra a l'abril la variació mensual més alta del conjunt de Catalunya, del 4,2% aquest abril, fins a un preu de 6,93 euros per metre quadrat. Seguit de Cubelles (Garraf), on els lloguers s'encareixen un 3,1% fins als 8,14 euros el metre quadrats; i Tarragona ciutat amb un encariment del 2,6%, fins als 7,66 euros per metre quadrat.

Mentre que Barcelona capital es continua situant com el destí en lloguer d'habitatges més car de Catalunya (amb un preu mensual d'11,9 euros el metre quadrat) i el segon del conjunt de l'Estat, només superat per San Sebastià i Bilbao, al País Basc. Per districtes, el Born es perfila com el barri barceloní més car en lloguers.

Els lloguers a Olesa de Montserrat es desplomen un 4,2%

Pel que fa a les caigudes més altes, lidera el llistat el municipi d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) amb una davallada del 4,2%, seguida per Mollet del Vallès (Vallès Oriental), del 3,7%, i Esparreguera (Baix Llobregat), on els lloguers cauen un 3% respecte el març. Els tres municipis tenen un preus de lloguer d'entre 7 i 8 euros per metre quadrat de mitjana.

Pel que fa a les ciutats més barates per anar a viure de lloguer, lidera el rànquing el municipi de Lleida a un preu de 5,95 euros per metre quadrat al mes.