Junts per Lloret, ERC i els regidors no adscrits pacten formar un nou govern

El nou equip estarà format per tretze regidors

A les eleccions municipal del 26 de maig de 2019, es va constituir un govern municipal integrat per Junts per Lloret i el Partit dels Socialistes de Catalunya amb majoria absoluta. Arran de les divergències internes que es varen produir en el si del Partit Socialista de Catalunya el mes de març passat, quatre dels seus cinc regidors van optar a tenir la condició de regidors no adscrits.

Amb l’objectiu de prioritzar l’interès del municipi, els grups municipals de JuntsxLloret i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM), així com els regidors no adscrits, han assolit un acord per formar govern. Així, el nou govern municipal quedarà constituït pels sis regidors de JuntsxLloret, els tres d’Esquerra Republicana de Catalunya i els quatre no adscrits.

L’acord signat inclou com a eixos prioritaris per aquesta legislatura: la millora de les condicions socioeconòmiques dels residents a la població, la promoció, edificació i posada en funcionament d’un equipament sociosanitari, la millora en la gestió, projecció i previsió de les necessitats educatives així com dels equipaments; la captació, fidelització i implantació d’inversions a la població, i el desenvolupament del pla operatiu de renovació de destinació, així com evidentment, i ara de manera prioritària, la lluita contra els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa a les tinències d’Alcaldia, queden de la manera següent: primer tinent d’alcalde, Albert Robert i Ribot (JxLl); segona tinenta d’alcalde, Lara Torres i Lledó (NA); tercer tinent d’alcalde, Jordi Orobitg i Solé (ERC); quart tinent d’alcalde, Jordi Sais (JxLl); cinquè tinent d’alcalde, Eduardo López (NA), i sisena tinenta d’alcalde, Jennifer Pérez Torres (ERC).

En relació amb les delegacions específiques, Jordi Orobitg assumirà, juntament amb el regidor Jordi Sais i la regidora Lara Torres, la coordinació d’acció de govern i contractació. Jordi Orobitg també assumirà l’Àrea de Promoció de la Ciutat, que inclou la coordinació del Pla operatiu de turisme, que encapçalarà conjuntament amb el regidor Cristian Fernández. Orobitg també dirigirà Promoció Econòmica, Esdeveniments, el Servei d’Ocupació Municipal i l’Oficina de Relacions Laborals. De l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, els àmbits d’Emergència Climàtica i Gestió Forestal. Serà també el regidor d’Urbanitzacions juntament amb el regidor Albert Robert.

La regidora Jennifer Pérez assumirà l’Àrea de Ciutadania amb l’Oficina d’Habitatge, Igualtat i Salut Pública, i pel que fa als barris, serà regidora del Molí, Can Ballell, Mas Vilà i Can Ribalaigua.

El regidor Albert Ferràndez tindrà la condició de membre de la junta de govern i les delegacions de l’Àrea de Serveis a les Persones (cap de l’Àrea de Serveis a les Persones, Educació i Serveis relacionats amb Persones amb Capacitats Diferents). Serà també, conjuntament amb Albert Robert, regidor del Nucli Antic i barri dels Pescadors.

Els tres regidors del grup municipal d’ERC-AM percebran les mateixes retribucions que fins a data d’avui en règim d’assignacions. Com a membres de la junta de govern local, percebran les assignacions que corresponguin per l’assistència efectiva a les sessions d’aquest òrgan col·legiat. Per altra banda, l’acord també estableix que el nou cartipàs transformi el règim de dedicació del 90% que ostentava l’anterior 1er tinent d’alcalde socialista, en un règim de dedicació del 80% que, tot i que es dotarà pressupostàriament, restarà de moment en suspens.

El PSC els acusa de trencar el Pacte Antitransfugisme

Els socialistes denuncien que Dulsat ha trencat unilateralment el pacte de govern municipal a Lloret. “Lamentem profundament la irresponsabilitat de l’alcalde fent aquest moviment en aquestes circumstàncies tan excepcionals. Tampoc entenem que accedeixi a governar amb els 4 regidors no adscrits, ja que incompleix el Pacte Antitransfugisme signat pel seu partit. Lloret no es mereix això” ha explicat el primer secretari del PSC Lloret ,Joan Carles Amaya. ”Avui l’Ajuntament de Lloret té un pacte de govern que no representa el sentit del vot a les municipals” ha afegit el regidor socialista Pastor.

Cs assegura ser un error

“Ens sembla un error i una estafa a tota la ciutadania de Lloret que JxCat pretengui governar amb 4 trànsfugues del PSC i ERC i incompleixi així el pacte antitransfuguisme que es va signar precisament per evitar això”. Així de rotund s'ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a Lloret de Mar, Jordi Hernández, per criticar l'actitud de l'alcalde de la localitat que “ha aprofitat la crisi del coronavirus per canviar l'acord de govern i recolzar-se amb 4 trànsfugues socialistes”.