Jordi Martoranno i Jordi Urbón, ganyadors del programa Exposicions Viatgeres

Es preveu que una d’aquestes dues exposicions comenci a itinerar a partir del mes de setembre.

El primer dels guanyadors és Jordi Martoranno, amb “Formes en correspondència”. El projecte pictòric que presenta l’artista és un viatge a través de les formes de l’univers i de la unitat de l’humà, i analitza, des de la quotidianitat, les actituds i les maneres de sentir, percebre i viure que té l’individu. L’exposició es compon de dibuixos i pintures (oli sobre tela) de diferents formats, i se centra en l’evolució del llenguatge plàstic que l’artista ha anat desenvolupant a base de traços reals que ens transporten a un univers abstracte.

El jurat ha destacat la coherència i la consistència del projecte, tant pel que fa a la qualitat artística de les peces de què es compon com perquè es desenvolupa a redós d’un discurs clar, gens confús i del tot genuí.

La vocació artística de Jordi Martoranno (Girona, 1965) comença l’any 1980 al taller de pintura d’Isidre Vicens. Cursa estudis a la facultat de belles arts de Barcelona, on continua amb la pintura i s’inicia en les tècniques calcogràfiques, l’escultura i altres disciplines artístiques. Des de 1981 participa en exposicions col·lectives, i des de 1984, en individuals.

També ha resultat guanyador Jordi Urbón, amb “Carmen, delírium o l’heroi”. El projecte correspon a un nou procediment de treball amb el qual l’artista ha estat treballant durant els darrers anys i que ell mateix anomena pintura digital. Urbón es dedica a fer el seu propi retrat personal de la vida quotidiana a través de diferents personatges singulars; l’artista utilitza el seu carisma per donar força narrativa a cada història que vol explicar i cobrir-la d’hiperrealitat.

El jurat ha escollit aquest projecte com un dels dos guanyadors per la seva originalitat —especialment quant al seu procediment de treball—; per la seva capacitat d’atrevir-se a transcendir el concepte tradicional de pintura, i per haver sabut mantenir la naturalesa pròpia d’aquest art i haver aconseguit treballar amb un llenguatge visual autònom.

Jordi Urbón (Puigcerdà, 1962) comença la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, treballa també al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i complementa la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. Viu a Ripoll.

Exposicions Viatgeres
La convocatòria d’aquestes bases s’emmarca dins la nova etapa que inicia Exposicions Viatgeres amb l’objectiu d’apropar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques gironines.

Exposicions Viatgeres és un programa d’exposicions itinerants impulsat per la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.