Estudiants de Magisteri de la UdG aprenen vies de resolució de conflictes a la Cambra de Comerç

A la trobada hi van participar Domènec Espadalé, Emanuela Carmenati, Fernando Lacaba i Salvador Capdevila

En primer lloc, les futures professores van visitar l’Audiència Provincial de Girona, on van ser rebudes pel seu president, Fernando Lacaba. Després es van traslladar a la Cambra de Comerç, seu del Tribunal Arbitral de Girona. El president del Tribunal Arbitral i de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, els va explicar que la solució arbitral és una alternativa a la justícia ordinària que resulta més econòmica i més ràpida.

Emanuela Carmenati, vicepresidenta del Tribunal Arbitral, va explicar també els beneficis de la mediació, una tècnica alternativa de resolució de conflictes que, a diferència del Tribunal Arbitral, és compatible amb el procés judicial. “Les persones que es dediquen a la mediació són professionals neutrals que amb solucions imaginatives han d’intentar arribar a un acord acceptat de bon grat per les parts enfrontades”, va explicar Carmenati.

La vicepresidenta del Tribunal Arbitral va assegurar que “amb la mediació a vegades s’aconsegueix que gent amb antics litigis que fa anys que no es parlen s’asseguin cara a cara per primer cop, i això ja és un gran pas”. Carmenati va afegir que, quan s’arriba a un acord, a vegades l’experiència de la mediació es torna “màgica”.

El secretari executiu del Tribunal Arbitral, Salvador Capdevila, al seu torn va comentar a les universitàries amb més detall el procés arbitral. En el marc de la mateixa assignatura de Magisteri, aquest grup visitarà properament la delegació a Girona de TV3 i la Caseta de la Devesa.