ERC Girona proposa que l’Ajuntament faciliti material de protecció al comerç davant la covid-19

Planteja que el consistori els compri mascaretes, guants i gel desinfectant

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposa que l’Ajuntament de Girona faci una gran comanda de material de protecció davant de la covid-19 per cobrir les necessitats del comerç de la ciutat.

La proposta neix de la dificultat que tenen els comerciants d’obtenir mascaretes, guants i gel desinfectant per protegir els seus treballadors un cop reobrin els negocis. “Els establiments han d’obrir amb totes les garanties possibles, tant per la seguretat dels treballadors com la dels clients”, afirma el portaveu Quim Ayats. Aquesta distribució de material complementaria a la que ja estan fent altres administracions públiques i les entitats del gremi.

En aquest sentit, ERC també planteja que des de l’Ajuntament de Girona s’organitzi un curs online perquè el comerç de la ciutat tingui la formació i les eines necessàries quan reobri les seves portes. “No poden anar a cegues, el comerç de la nostra ciutat ha de tenir a les seves mans tota la informació possible per sentir-se segur i transmetre aquesta seguretat als seus clients”, sosté Ayats.

D’altra banda, la formació republicana demana al govern de la ciutat que posi en marxa mesures a fons perdut. Per exemple, que deixi de cobrar la taxa d’escombraries a aquells establiments que hagin hagut de tancar per culpa de la pandèmia del coronavirus. “No generen residus perquè l’estat d’alarma els ha obligat a tancar, per tant, és de rebut que no l’hagin de pagar”, remarca Ayats.

En la mateixa línia, ERC Girona proposa ampliar les ajudes al petit comerç, potenciant els projectes ja consolidats com l’Aixequem Persianes, o d’altres dirigits a la diversificació, a mancomunar serveis i potenciar el producte de KM-0.

Esquerra Republicana de Catalunya, per altra banda, demana al govern de Girona que segueixi l’exemple d’altres ciutats com Figueres, i posi en marxa un servei de mediació en possibles conflictes que puguin sorgir entre llogaters i propietaris de locals comercials. “Fa setmanes que els establiments estan tancats, i per tant, els comerciants no tenen ingressos i tenen dificultats per fer el pagament dels lloguers dels locals”, afirma Ayats. Els republicans consideren que aquesta eina donaria un baló d’oxigen a les dues parts.

Pel que fa als marxants, ERC Girona posa sobre la taula la possibilitat que el mercat setmanal dels dimarts i dissabtes es traslladi total o parcialment del Parc de la Devesa a la Copa. La nova ubicació permetria una millor organització de les parades, evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat davant de la pandèmia de la covid-19. “Un rebrot de la malaltia seria un pas enrere molt preocupant, tant per l’economia com per la salut dels ciutadans”, assegura el portaveu republicà Quim Ayats.